С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Пловдив ще е домакин на юбилейното 10-то издание на Национална кулинарна купа

Бакхус
16 Април 2017, 14:03
Share Tweet Pin it Share

На 21 и 22 април 2017 в Пловдив ще домакинства 10-то юбилейно издание на Национална кулинарна купа на България - най-голямото и престижно кулинарно състезание в България, организирано от Българската асоциация на професионалните готвачи, Министерство на образованието и Съвет по туризъм - Пловдив.

Целта на състезанието е да популяризира кулинарното изкуство, като същевременно стимулира развитието и усъвършенстването на професионалистите у нас. С всяка изминала година броят на желаещите да се състезават в различните категории се увеличава. На най-голям интерес се радват "Готвач на годината" и "Кулинарен отбор на годината", като популярност набират също и "Сладкар на годината", както и по-новите категории "Пицар на годината" и категория "Паста", казват организаторите.

Журито в различните категории се състои от професионални готвачи и сладкари - членове на Българската асоциация на професионалните готвачи, Евро-Ток България и Български сладкарски клуб (Асоциацията на професионалните сладкари в България), както и готвачи и преподаватели по кулинарни изкуства от Белгия, Канада и Италия.

И тази година по време на състезанието за професионалисти ще се състои и Панорама на професионалното образование, организирана от Министерство на образованието в сътрудничество с Асоциацията на професионалните училища по хотелиерство и ресторантьорство – национален кръг на състезанията за "Най-добър млад готвач на годината", "Най-добър млад хлебар-сладкар на годината", "Най-добър млад сервитьор" и "Най-добър млад барман ". Във всяко от тези състезания сили ще премерят победителите от регионалните кръгове, проведени в София, Варна и Велико Търново в края на март.

Националната кулинарна купа е подкрепена от
Метро кеш ен кери, Уникредит Булбанк, Ава -М, Делита Трейд, Ейч Ар Си Кулинарна Академия и др.


Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Profile preview
    Читател
    11, 10, 18 Април 2017, 11:10

    Много обичам почти всичко свързано с кулинарията, защото храната прави борбата. :-) Имаме наистина големи майстори в тази област.

    !

Реклама »