Новини

Ритъм & Вино

Бакхус 27 април 2017, 18:21

Долината на Струма вече е по-достъпна от всякога, а многото хубави винарски изби, които се намират там са винаги добър повод да се отбием за по бутилка широка мелнишка. Тази година от винарска изба Орбелус ни дават още една прекрасна причина да прекараме един винен уикенд - фестивалът Орбелус Ритъм & Вино. Това е първият по рода си балкански фестивал, който обединява виното, ритмите и природата на България и нейните съседки. Специално за фестивала гости ще бъдат вината и музиката на Гърция и Македония.

С подкрепата на Община Петрич и Jazz FM, винарска изба Орбелус организира този празник, който ще излезе извън политическите граници, за да покаже, че музиката, виното и природата не са елементи с национален, а с емоционален характер.

Посетителите трябва да носят със себе си единствено доброто настроение, любопитство и желанието да дегустират хубаво вино. Принадележности за пикник ще бъдат също добра идея, както и чадър - в случай на пролетен майски дъжд. А за тези, които биха искали да пренощуват и да обиколят винените маршрути от новата карта Melnik Wine Routes, от избата любезно предлагат съдействие с информация.

Първото издание на Орбелус Ритъм & Вино стартира на 13 май, събота, от 16.00 часа пред винарска изба ОРБЕЛУС, с. Кромидово., а на 14 май, неделя от 10 часа до 15 часа можете да избирате между: посещения на избата, дегустации или пикник сред лозята.

ПРОГРАМА

13 май 2017:

Музика

Три Трио-групи от Три страни
Теодосий Спасов ТРИО (България)
Танос Ставридис ТРИО (Гърция)
Влатко Стефановски ТРИО (Македония)

Вино

Избите "Орбелус", "Тиквеш" и "Хадживаритис" ще покажат автентичността на вината от региона. Мелник, Вранец и Негоска са само част от сортовете, които ще можете да дегустирате.

Място
Село Кромидово, община Петрич, област Благоевград. Координати: N – 41°26’765, E – 23°21’620.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK