Новини

What a wine-derful world

Бакхус 09 май 2017, 11:51

Първото издание на Discover.Vino World събира огромното разнообразие от чуждестранни вина, които се предлагат на българския пазар. На 12 и 13 май 2017 (петък и събота) ще може да се запознаете с най-интересните винарски райони по света.

В Сан Стефано Плаза (на улица Сан Стефано 22, срещу входа на БНТ) ще бъде разделено на няколко основни зони. Най-много ще са производителите от Италия, която ще се представи със 170 вина (разпределени на 17 маси). Другата голяма географска зона се полага на Франция с над 110 вина.
Останалите производители от Стария континент ще може да намерите в зона Другата Европа, където са представени Испания, Португалия, Германия, Гърция, Турция
Новият свят се представя с над 80 вина от Нова Зеландия, ЮАР, Аржентина, Австралия, Чили, Вашингтон и Калифорния.
Освен регионалните, на Discover.Vino World ще има и две други секции, основани на принципа на два типа вино - розе и пенливи вина.
С повече от 450 различни чуждестранни вина Discover.Vino World с обхваща невероятното разнообразие от стилове и произход, сортове и производствени техники в световното вино.

Събитието е особено подходящо за сомелиери, ресторантьори, хотелиери, търговци и други професионалисти, чиято работа е свързана с виното, тъй като вносителите имат амбицията на покажат както най-новите си продукти, така и най-качествените и интересни вина от своето портфолио.
Разбира се всички винени ценители и любители също ще намерят в Discover.Vino World една безценна възможност да се запознаят с нови вкусове и аромати сред богатството от световни вина.

Билетите с предварителна продажба могат да бъдат закупени онлайн на vintageclub.bg, както и на място във всички магазини от веригата Casavino.

Ето и вносителите, които участват в първото издание на Discover.Vino World:
Авенди
Бибендум
БНК
Винита
Геслин
Домейн Бояр
Едоардо Миролио Тенута Карета
Картел
Касавино
Корсо
Мулен
Рали Уайн
Трансимпорт
Уайнбокс
Уайнмаркет
12 – 13 май 2017,
Сан Стефано Плаза, ул. Сан Стефано 22

Програма:

12 май 2017
14:00 до 16:00 часа - закрити дегустации за търговци, ресторантьори и преса
16:00 до 21:00 часа - открити дегустации (вход с билети)

13 май 2017
11:00 до 20:00 часа - открити дегустации (вход с билети)
#discovervino

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK