Новини

Какво, къде, кога (май)

Бакхус 10 май 2017, 11:27


Taste of Paris
18-21 май
Париж

Ключово събитие за ресторанти и ресторантьори. Участниците в него през тази година бяха обявени през февруари в топ кулинарното училище FERRANDI. За изложението те ще представят над 70 авторски ястия. 19-те шеф-готвачи са от парижките ресторанти Guy Savoy, Mandarin Oriental, Le Pré Catelan, Alain Ducasse в Plaza Athénée, La Scène at the Prince de Galles, Maison Rostang, както и по-новите Les Fables de la Fontaine, Thoumieux, L’Agapé, и др.
Събитието се провежда в залите на Гран Пале. Демострации, дегустации, семинари, и най-важното - среща с "каймака" на френската кулинария.

https://paris.tastefestivals.com/#2hSw3KoEWkx1i1WA.97


Slow Fish
18-21 май
Генуа

Slow Fish е биенале, събитие под шапката на Slow Food, чиято кауза е опазване на морския свят и екосистема. Това става по пътя на преоткриването на вкусове, рецепти, и морски продукти, които глобалният пазар би обрекъл на забрава и изчезване. Програмата е изключително наситена, можете да откриете вашите си събития на сайта на форума.
http://slowfish.slowfood.it/en/

Бирен фестивал Копенхаген
18-20 май
Копенхаген

Това е една важна дата от календара на датската столица. Три дни с най-разнообразни събития, празник за почитателите на добрата и датската бира. Допускат се само хора над 18 години, пушенето е забранено, лицата в нетрезво състояние, които "нарушават спокойствието на останалите" вежливо са поканени да напуснат. Тук се явяват основните играчи на датския бирен пазар.
http://www.beerfestival.dk


Пражки бирен фестивал
26-28 май
Прага

The Prague Food Festival се провежда за 11-та поредна година на едно от най-красивите места в света: градините на Пражкия град, които всъщност някога са били лозя. Над 20 от най-добрите ресторанти в града участват във фестивала със специално за събитието меню. Фестивалът е сред основните кулинарни събития на чешката столица.
http://www.praguefoodfestival.cz/home/?lng=en


Сготви риба
До 14 май
WWF България

Да се говори за устойчивост е модерно и лесно, но да се направи нещо на практика е съвсем друга работа. Прави го WWF България, като организира интересен кулинарен конкурс за рецепти с устойчива морска храна.
Условията за участие са прости:
Посетете Рибен буквар 2.0: http://riba.wwf.bg/, изберете някой от препоръчаните видове, намерете съответния продукт в търговската мрежа, пригответе любимата си рецепта, дайте описание и я снимайте, публикувайте ги във Фейсбук с таг #ВкуснатаПолезнаРиба
Конкурсът продължава до 14 май, а имената на наградените ще бъдат обявени до средата на юни.
Целта на конкурса е да ни насърчи да избираме информирано и разумно рибата и морските продукти. Важно е както за опазването на живота в океаните, така и за съхранението на поминъка на рибарските общности по света.
https://www.facebook.com/events/1450831378308672/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK