Новини

Салата с мариновани миди, краставици и репички

Ресторант БАГРИ 20 юни 2017, 15:13

Продукти

Миди /1 кг с черупки/
Краставици
Репички
Сушени маслини
Лимонов дресинг /два лимона/
Тученица
Горчица

Начин на приготвяне

Марината за мидите: оцет 50 мл, зехтин, лимонов сок, пресен чесън, пресен лук

Мидите и маринатата
Мидите задушавате, докато се отворят. Отделяте ги от черупката. Кипвате оцета, зехтина, пресния чесън и лук, за да получите марината. Оставете маринатата да се охлади леко, след което залейте изчистените миди с нея. Хубаво е да престоят два-три часа, за да поемат вкуса. Маринованите миди смесвате с тученицата, която се накъсва на дребни парченца.

Зеленчуците
Краставиците и репичките нарязвате на много тънки шайби и поставяте във вода с лед, за да станат хрупкави. Ако нямате сушени маслини, може да замените с маслинова паста или да накълцате на ситно обезкостени черни маслини.

Лимоновият дресинг
Изцеждате два лимона и пасирате с два пъти по-голямо количество зехтин. Добавяте една чаена лъжичка горчица и сол на вкус. С дресинга овкусявате краставиците и репичките.

Поднасяне
Съставките подредете в чиния, без да ги смесвате. След като овкусите краставиците и репичките, ги поставяте в чинията и на три купчинки добавяте мидите.

***
Рецептата е разработена от шеф Даниела Ангелова и шеф Иван Милтиядов от ресторант "Багри".


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK