Новини

Пъстърва със сотиран зелен боб и чимичури

Ресторант БАГРИ 20 юни 2017, 17:40

Продукти

Пъстърва /1 брой/
Картофи /200 гр/
Зелен боб /50 гр/
Зелени маслини /30 гр/
Пресен кориандър /5-6 листа/
Авокадо /половин/
Зелени подправки според сезона по ваш избор
Лимон /половин/
Оцет /50 мл/
Зехтин /20-30 мл/

Начин на приготвяне

Печени картофи
Измивате и обелвате картофите. Нарязвате ги на шайби от 3-4 мм и леко ги сварявате във вода с оцет. Изцеждате ги от водата и ги запичате до златисто във фурната на 180 градуса.

Зелен боб
Почиствате боба от стеблата и го бланширате за кратко в подсолена вода. Изстудявате го в ледена вода, за да се запази цвета. Сотирате в зехтин със ситно накълцани маслини и кориандър.

Авокадо крем
Авокадото пасирате с лимонов сок, сол и кориандър до фино пюре.

Чимичури
Зелените билки нарязвате на много ситно и овкусявате с оцета, зехтина и солта.

Рибата
Филетирате и премахвате малките костички. Мариновате рибата в лимонова кора, ситно накълцани чесън и джинджифил и зехтин за час. На силно сгорещен тиган капвате 4-5 капки олио и запечатвате филенцата от пъстървата откъм кожата.

Поднасяне
Аранжирате чинията по ваш вкус, като най-отдолу поставяте картофите.

***
Рецептата е разработена от шеф Даниела Ангелова и шеф Иван Милтиядов от ресторант "Багри".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK