С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Какво, къде, кога - август

Марина Караконова
07 Август 2017, 10:49
Share Tweet Pin it Share

18-27 август
Този фестивал се провежда всяка година, продължава десет дни, в които има над сто събития. Това е празник не само на датската, но и на скандинавската кухня. А Копенхаген, в миналото известен повече с колелата си, отколкото с храната си, отдавна се превърна в световна гастростолица. Над 80 000 гости идват специално на това събитие независимо дали искат само да опитат, да научат какво се задава, да направят бизнес срещи, или да се веселят на уличните партита. Изобщо, очакванията ви трябва да са високи, и, несъмнено, ще бъдат напълно оправдани.

Ден на ресторанта
20 август
цял свят

Една чудесна инициатива, започната от доброволци, която си струва да бъде поощрена: еднодневен карнавал на храната. Идеята: всеки отваря своя импровизиран ресторант, кафене или бар, независимо дали вкъщи, в офиса, в двора или на улицата. Провежда се четири пъти годишно - през февруари, май, август и ноември.
Ла Томатина
Валенсия
30 август
Провежда се всяка последна сряда на август в Буньол, който се намира на 30 км. от Валенсия. И всяка година световните агенции задължително предават кадри и снимки от тази епична битка с презрели домати. Много от участниците в нея правят еднодневна екскурзия от Барселона, Мадрид, или Валенсия. Има едно правило - да смачкате домата, преди да го метнете. 100 процента адреналин, който, поне веднъж в живота, трябва да си набавим.



Винен фестивал
Лимасол, Кипър
30 август - 9 септември
Лимасол вече си спечели прозвището "винената столица на Кипър" най-вече благодарение на този фестивал, който се провежда всяка година в градския парк.
За първи път се провежда през 1961 г. като почит към вининети традиции на острова. И това е най-добрата възможност да ги опознаете. Входът е символичен, а виното - безплатно.



7-10 септември
Над 200 изби ще се представят на този фестивал, който се провежда за 26-ти път. Добра възможност да опознаете унгарското вино, докато се наслаждавате на красивите гледки от терасите на замъка Буда. На фестивала гостуват и чуждестранни изби, като тази година фокусът е върху Италия. Гастропроменада, концерти, дори забавления за деца - целият град участва в празника. Много заведения предлагат специално меню с местни специалитети, включва се дори легендарната сладкарница "Жербо" с десертите си.
Билетите за ден са около 8 евро.


Share Tweet Pin it Share

Реклама »