С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Нискоалкохолни полети за Ryanair

Бакхус
15 Август 2017, 17:20
Share Tweet Pin it Share

Ограничение до две питиета преди полет: за това настоява нискобюджетната Ryanair. Самолетната компания също така призова продажбата на алкохол на летищата да бъде забранена преди десет сутринта. Купеният алкохол да се отчита чрез бордните карти.
Мерките на компанията са отговор на предаването на BBC Panorama, от което става ясно, че само за една година броят на арести на нетрезви пътници в летищата на Великобритания е нараснал с 50 процента.
Според Кени Джейкъбс, маркетинг директор на компанията, е несправедливо летищата да трупат печалба от неограниченото количество алкохол, което продават, а после неприятните последствия от него да са за сметка на превозвачите. Понякога ситуацията ставала нетърпима при големите закъснения.

Срещу тези твърдения се появи аргументът, че чисто и просто Ryanair иска алкохолът да бъде продаван в самолетите му. Но г-н Джейкъбс го отрече с обяснението, че всички полети са къси, и за краткото време може да бъде продадено и изпито само пренебрежимо количество алкохол.

На пътниците на Ryanair от Манчестер и Престуик за Аликанте и Ибиза вече е забранено да внасят безмитен алкохол на борда. Има и официално предупреждение, че всеки опит за укриването му, или всяка антисоциална проява ще дава право на екипажа да отстранят нарушителите от самолета без право на обезщетение.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »