Новини

Какво, къде, кога (септември)

Бакхус 03 септември 2017, 12:30

Octoberfest
Мюнхен
16 септември - 3 октомври

Вече почти 200 години милиони се стичат към центъра на Мюнхен, за да се включат в най-известния бирен фестивал в света – Octoberfest. Неизменна част от баварската култура, той е и най-големият панаир в света. Тук има стотици тенти, традиционна храна, партита, състезания, и, разбира се, милиони литри германска бира. Входът е свободен, може да правите предварителна резервация за тента, пушенето е строго забранено, както и големите чанти и багажи, а децата трябва да напуснат в 20:00 часа. Първият октоберфест е проведен на 12 октомври 1810 г. в чест на сватбата на баварския принц Лудвиг и принцеса Тереза и празнуването продължило 5 дни.

https://www.oktoberfest.de/en/

Международен фестивал на стридите и морската храна
Голуей
23 - 25 септември

Голуей е третият по големина град в Ирландия след Дъблин и Корк. Намира се в западната част на острова. Освен че това е една изключително красива и запазена част от света, тя се води за центъра на забавленията в Ирландия. Сред тях е и Galway International Oyster & Seafood Festival. Тук е моментът да се опитат едни от най-хубавите стриди и морски твари, и да се полеят с гинес или пенливо. Освен това тук се събират сред най-добрите музиканти, които не спират да свирят през трите дни. Очаквайте и улични шествия, изложение на стари коли, готвене на открито, и накрая тържествено закриване на празника, който се води като втория най-известен след св. Патрик.

http://www.galwayoysterfest.com/

The Restaurant & Bar Design show
Лондон
26 - 27 септември

Едно полезно изложение за хората в този бранш. Става дума за най-голямото събитие, свързано с дизайна на кафенета, барове и ресторанти. Предвидени са над 80 семинара и лекции, изложби и презентации, и целта им е по всякакъв начин да научите всичко последно, да ви хрумне идея, да получите вдъхновение за новия си проект, или да вдъхнете нов живот на стария. Тук си дават среща над 3 000 представители на този бизнес.

http://www.restaurantdesignshow.co.uk

Fête de la Gastronomie
22-24 септември
Франция

Съвсем естествено е страна с кулинарна репутация като Франция да отдели три дни за един "Fête de la Gastronomie". Планираните събития са над 10 000 и са в цялата страна.
В центъра на тазгодишния празник са продуктите и хората, които ги произвеждат.

https://www.economie.gouv.fr/fete-gastronomie/homepage?language=en-gb

На хармана
9 - 10 септември
Харманли, парк "Дамяна Данева"

Гроздоберът в южен Сакар ще бъде открит с първото издание на фестивала "На хармана".
Ще бъдат показани ритуали при гроздобер, ще има щандове с местни традиционни храни, базар и изложба на занаяти, кулинарни демонстрации и дегустации на вино. Избите, които ще можем да опитаме, са Вила Басареа, Винарна Братанов, Шато Коларово, Малката звезда, Тера Тангра и Иво Върбанов. Валя Балканска и нейният гайдар ще бъдат акцентът на музикалната програма.

https://www.facebook.com/naharmana/

StrEAT Fest
София, Женски пазар
30 септември

And Now for Something Completely Different!

Бакхус организира първия уличен кулинарен фестивал в България - "StrEAT Fest". Какво да очаквате?
В специално оградена фестивална зона в Женския пазар ще има ресторанти, които ще представят специалитети от различни световни кухни, български бутикови изби, бири, производители на качествени храни, бар зона, сладоледи, десерти, и добро кафе.

Джаз музикантите Brazz_ViliDJ ще се грижат за доброто настроение.
Избрахме за локация най-стария пазар в София - място с дух и история, голяма част от нея забравена, друга променена, трета, за съжаление, облечена в предразсъдъци.
https://goo.gl/cKyUxw

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK