Платена публикация

Офроуд гурме

Suzuki 11 юни 2014, 12:49

Защо не се вслушате в порива на небцето за неподозирани, древни вкусове? Без да изминавате стотици километри, ще откриете чара на slow food с малко известни до степен на тайнственост регионални продукти. Тях трудно ще ги намерим в някой софийски магазин, така че нека си припомним приказката за Мохамед и планината…

Крокмач
Крокмачът от с. Ракита е почти забравен, вкусово неподражаем продукт от овче мляко. С течна консистенция, подходящ за директна консумация: най-добре на полянка край селото.

Как да стигнете:
с. Ракита, област Плевен, е на 130 км от София. Тръгнете по пътя към Русе и отбийте вдясно на разклона при с. Радомирци. С кросоувъра SX4 S-Cross неравните пътища добавят чар към изживяването.

Зелено сирене от с. Черни Вит
Зеленото сирене от Черни Вит е уникален български продукт от групата на плесенните сирена. Според познавачите това е единственият продукт от тази група, регистриран на Балканският полуостров.

Как да стигнете:
с. Черни Вит е сгушено в Тетевенския балкан. Превключете на режим със заключен диференциал на вашия SX4 S-Cross, за да съчетаете вкусовата изненада с офроуд. До селото ще ви отведат река Черни Вит и уханния аромат на сирене.

Сирене от каракачански овце
Къде зимуват каракачаните? В Южен Пирин! Не пропускайте да опитате бяло саламурено сирене, кашкавал, мяхово сирене и кисело мляко.

Как да стигнете:
В сърцето на Южен Пирин, на 9 км от Кресна, се намира с. Влахи. Добър повод да изпробвате спортния режим на кросоувъра на Suzuki по новия участък на Е79.

Нафпавок
Зад това причудливо име се крие сурово-сушен колбас с аромат на добре съзряло месо и ненатрапчива сладост, съчетана с лека пикантност. Разложката долина е единственото място в света, където деликатесът може да постигне неотразимия си вкус.

Как да стигнете:
Добърско е разположено в южните поли на Рила планина, на 17 км от Разлог. Превключете на автоматичния режим на SX4 S-Cross и съчетайте дегустацията с легендата: според нея ослепените Самуилови войници се насочили към Рилския манастир, но ги застигнала зима и се заселили в селото, тъй като тук намерили облекчение от лечебната вода от аязмото. Те създали прочутата Добърска школа за музика в помощ на незрящи деца.

Смилянски фасул
Какво е българската традиционна трапеза без фасул? Всепризнат любимец е смилянският фасул. Посетете фестивала на фасула в края на ноември и опитайте автентичния вкус на Родопите: боб в гърне, трахана и дори кафе от фасул!

Как да стигнете:
Превключете на режим "сняг" и се отправете към Средните Родопи. Смилян е на 15 км южно от Смолян.

На път: какво оборудване е необходимо?
Оборудвайте се с няколко дни извън рутината, апетит за нестандартни вкусове и кросоувъра SX4 S-CROSS за удобство и лекота при офроуд терените. Магнетичен дизайн, спортен дух и ненадминат комфорт: планинските пътища, които водят до застрашените от изчезване вкусове, го изискват. Нека дистанциите не ви плашат – кросоувърът на SUZUKI е със забележително нисък комбиниран разход на гориво от 5,5 л/100 км. SX4 S-Cross може да вмести големи количества въображение и очакване: дано ви стигне 430-литровото багажно отделение. Новото поколение 4WD SUZUKI ALLGRIP предоставя удоволствие и спокойствие при всякакви условия на шофиране – дори и в пролетен порой след обилно похапване в затънтен край.

http://suzuki.bg/automobiles/sx4-s-cross

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK