С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Ресторант на Годината 2011

Победители

Бакхус
10 Юни 2011, 12:19
Share Tweet Pin it Share

На 9 юни в парка на Военна академия "Г. С. Раковски" се състоя десетото официално връчване на наградите Ресторант на годината Бакхус — Acqua Panna и San Pellegrino. Стотици гости имаха възможност да направят гурме-разходка из алеите на парка, където пет отлични ресторанта и още толкова качествени винарни показваха най-доброто от себе си.

Гастрономично-винената обиколка приключи пред Беседката-сцена, където прозвучаха имената на тазгодишните победители.

  • снимка: Анелия Николова


Голямата награда Ресторант на годината, за която тази година се бориха четири ресторанта, отиде при Chef's на Виктор Ангелов. Призът му бе връчен от Албена Шкодрова, главен редактор на "Бакхус", както и от представителя на Аква Пана и Сан Пелегрино Филипо Мазая.

  • снимка: Анелия Николова


За Отлична селекция на напитките беше отличена софийската Енотека UNO, наградата прие нейният собственик, Емил Митов, заедно със сомелиера на ресторанта.

  • снимка: Анелия Николова


Специална грамота за иновативна винена листа получи варненският Акант руж. Отличието прие неговият управител и сомелиер Любомир Стоянов.

  • снимка: Анелия Николова


Шеф-готвачът Велин Великов от варненския ресторант "Мусала" стана победител в категорията за Авторска кухня. Отличието му връчи Георги Секулидис, готвачът на варненския "Капитол".

  • снимка: Анелия Николова


Наградата за Дебют отиде при Yonko's Family Restaurant на младия готвач Йонко Дяков от Варна. От името на Йонко, който не можа да присъства на церемонията, отличието прие Борис Цанков от варненския ресторант DiWine. Наградата връчи Елица Ангелова, изпълнителен директор на Икономедия.

  • снимка: Анелия Николова


За най-добро Вкусно място беше обявено френското бистро от София L'Etranger. Наградата от ръцете на Георги Ташев от пловдивския "Хеброс" получи собственикът му Оливие Рош

  • снимка: Анелия Николова


Leo's Pizza за втора поредна година стана Ресторант на читателите, за което на сцената се качи да благодари собственикът му, Лео.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »