С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

Около света

сп. Бакхус
02 Септември 2014, 13:48
Share Tweet Pin it Share

Вече е септември и лятната жега отстъпва на меката есенна топлина с хладни щрихи. Промяната разбужда телата, изостря апетита не само за храна, но и за пътешествия. Именно тези две нужди ще опитаме да задоволим с поредното издание на "12 вечери на любителите готвачи" на списание "Бакхус", което ще се състои на 25.09.2014 г. Както подсказва и името на вечерята, тя ще включва еклектични, но внимателно подбрани и приготвени "снимки" от съвсем различни краища на света – Италия, Франция, Израел, Нова Зеландия....Така че и този път да бъдете изненадани, заинтригувани, обогатени и доволни.

Меню

Предястия

1. Печена рикота с чесън и сушени домати – рецепта от Италия.

2. Кьопоолу - регионална рецепта.

3. Дип от грах с лимон - рецепта от Израел.

4. Глътка доматено велуте - рецепта от Прованс.

5. Домашни крекери с подправки.

Сервира се с Ouzo Lesvos

 
Салата

Севиче. Маринована риба по перуанска рецепта с филирани тиквички.

Сервира сe с Cono Sur Reserva Especial Sauvignon Blanc 2013

Основно

Ръчно направени равиоли с плънка от маскарпоне и месо от краб в лимонен сос – произход Южна Италия.

Сервира сe с Cono Sur Reserva Especial Chardonnay 2013  

Десерт

Шоколадов тарт с ванилов сладолед – рецепта Нова Зеландия.

Поднесен с 12 г. уиски Chivas Regal

 
Цена 40 лв.
 
Кой готви?

Мария Пръмова и Деница Стефанова – нашите септемврийски любители готвачи, не просто изпитват силна любов към храната, но и я споделят и с по-близки и по-далечни приятели чрез проекта си The Secret Dinner. Едната негова страна са "тайните вечери" за приятели, а друга – фейсбук блога с вкусни малки предложения и оригинални идеи.

Ето какво казват самите те за себе си:

"The Secret Dinner не е търговски проект, нито пък има общо със световно познатата фреска в миланска църква.

Ние сме Деница и Мария. Събра ни корпоративният свят на маркетинга и ПР-а. Разбираме се от половин дума и нямаме нужда много да се обясняваме. Просто в повечето случаи сме на една вълна.

Обичаме хубавата храна и вярваме в успеха на всичко, което е приготвено добре и с отношение: от таратора до презентацията за шефа.

Израснали сме на километри една от друга: Деница в Русия, Мария в Швейцария и през годините на няколко пъти съдбата се е опитвала да ни срещне, но преди 2 години успя.

Тази среща роди The Secret Dinner и затвърди убеждението ни, че добрата храна винаги среща правилните хора. Нямаме амбиции за ресторант, а желание да доставяме удоволствие на хората с "тайни вечери" на причудливи места, допълнени с интересни истории и позитивни разговори.

Деница готви откакто е грабнала първата дървена лъжица, а Мария откакто е разбрала, че й върви на тесто, години по-късно, разбира се. И за да няма заблуди, маркетингът в лицето на Деница е движещата част при нас, а ПР-ът Мария, ползва тъпан, за да глашатайства успехите на рецептите.

Вярваме, че човек се храни и с очите, а добрата храна се ражда с любов и се прави с нея. От септември ни предстои малко по-мащабен проект, който няма да е толкова "secret", но пък сме сигурни, че публика за него ще има."
Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.
Партньори на събитието са Chivas Regal,
Узо Лесвос, изба Cono Sur и дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino и Japan Tabacco International .

Местата за вечерята са ограничени, така че всеки, който иска да потвърди своето присъствие, може да заплати куверта предварително на банковата сметка, посочена по-долу и да изпрати името си и това на хората, с които ще присъства на [email protected], не по-късно от 19.09.2014 г. След тази дата, моля, да се свързвате с нас, за да проверите имали свободни места.

Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Вечеря Бакхус


За повече информация:
тел.: 02/ 4615 464
[email protected]

Share Tweet Pin it Share

Реклама »