С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

Бойар Поморие се представи в София

"Бакхус"
30 Януари 2009, 12:23
Share Tweet Pin it Share

Корените на Бойар Поморие са в семейната традиция, свързана с производството на ракии и високоалкохолни дестилати, обясни Симеон Бойчев, президент на винарната, която според думите му в момента има капацитет за произвозство на 1,550 хиляди литра вино годишно.

Избата доскоро е произвеждала предимно трапезни вина, които е продавала в собствените си магазин и дегустационен салон на входа за Поморие. От три години насам, обаче, тя е привлякла добри външни технолози и прави опити в производството на класни вина.

На дегустацията във Военния клуб в София бяха представени серията Терра Анхиало – мускат и юни блан и мерло, и по-високия клас вина Авлудзена – димят, шардоне, мерло и каберне совиньон.

Вината не са достъпни чрез търговската мрежа и засега могат да се купят единствено в Бойар Поморие. Собствениците на избата обаче планират сключването на договори със софийски ресторанти и евентуално – търговски вериги.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  българско вино

Реклама »