С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

"Тиквеш" представи новите си вина

Бакхус
30 Април 2009, 15:44
Share Tweet Pin it Share

Alexandria RoseCuvee (вранек и мерло) 2007, Alexandria Red Cuvee (мерло, каберне совиньон и вранек) 2006 и гроздово бренди. Всички те вече могат да бъдат намерени на българския пазар.

Винарска изба Тиквеш се намира в Тиквешкото виногорие, което енай-големият винарски регион на Република Македония. Тук се отглежда вино от 1885 г. От 2003 г. избата е собственост на М6, македонска инвестиционна компания, чието портфолио включва инвестиции в международни корпорации като Coca Cola, Heineken, MacDonalds.

Тук се отглеждат както класическите Шардоне, Каберне Совиньон, Мерло, Траминер и Ризлинг, така и регионалнитете сортове Вранек, Темянка или Смедеревка. Винарска изба Тиквеш в момента произвежда 30 вида вино, от които 15 са класифицирани като classic, 7 - като special selection, 4 - като вина limited edition, 3 са в най-новата линия AlexandriaCuvee, както и едно пенливо вино. Избата произвежда и няколко вида високоалкохолни напитки – ракии "Бяла" и "Жълта", а от неотдавна и нов вид гроздово бренди със знака VS, което според своето качество се нарежда до английското бренди и италианската грапа.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  дегустации, изба Тиквеш

Реклама »