С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Гурме

Gourmet Club Classic

Юлия Костадинова
01 Февруари 2007, 16:23
Share Tweet Pin it Share

Gourmet Club Classic очевидно е впечатлил най-взискателната публика у нас, защото тази година спечели наградата на читателите на "Бакхус". Идеята за ресторанта се ражда преди четири години, когато настоящите инвеститори Борислав Ангелов и Райна Крушкова започват да обмислят проекта под сградата на Министерство на културата. Преди тях мястото е сменило няколко собственици, които са се опитали да променят облика му с доста променлив успех.

Днес комплексът включва гурме ресторант и пианобар. Зашеметяващият дизайн на пианобара е дело на архитект Милан Белемезов, докато ресторантът в своя семпъл шик дължи обаянието си на шеф-готвача Димо Димов и мениджъра на комплекса Георги Георгиев.

"Държахме да запазим високия таван, защото сме под земята. Затова и всичко е решено в светли тонове", казват двамата. Една от големите атракции на заведението са античните стени, умело вплетени в настоящия интериор. Те са напълно автентични; смята се, че са били входните врати към римския град Сердика.

Димо Димов е един от обещаващите млади шеф-готвачи у нас. Още с появата си първоначално в ресторант Sommelier той направи впечатление. След Sommelier Димо Димов прекарва кратко време като главен готвач на обновения руски клуб "Крим", но истинското си място намира именно в Gourmet Club Classic. Там френският възпитаник, напълно оправдавайки думата Classic в заглавието на ресторанта, твори първокласни ястия, силно повлияни от кухнята на Елзас и Лотарингия. Причината за това е, че той получава най-солидната част от своята подготовка в три ресторанта в тези френски области - първо в Pavillon в Мец, след това в ресторанта на хотел L'Europe и накрая, макар и за един месец, в Crocodile в Страсбург, който е с три звезди по Michelin.

Нарича своя подход в кулинарията умерено екстравагантен, ето защо карпачото от червен тон с ягодово-балсамов дресинг например се харесва както от ценителите на модерна храна, така и от традиционалистите. Телешкото и гъшият дроб при него винаги са със забележително качество. Едно от големите предимства на този ресторант е безупречният сервиз, който в най-голяма степен се дължи на Иван Маджаров - главен сервитьор на Gourmet Club Classic и на неговата екипна работа с останалите момчета.

"Екип е ключовата дума в нашата работа и аз мисля, че успяхме да го изградим. Ето защо всеки ден ние и нашите хора с удоволствие отиваме на работа", казват Иван и Димо и допълват, че искат да благодарят на всички свои помощници, чиито усилия според тях са направили възможна тази номинация.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  ресторант

Реклама »