Стрийтфест Ресторанти

Българска кухня: Багри

Бакхус 22 август 2017, 15:28
StrEAT fest Mеню StrEAT Fest:

➼ Български "сладолед" - пълнени сурови чушки с опции от различни пълнежи и топинги, направени с фермерски продукти:
* Мус от краве сирене с печени червени чушки
* Мус от козе сирене с люти чушки и сминдух
* Мус от овче сирене с конкасе домат и босилек
* Мус от пушено овче сирене с пресен риган

Топинги:
* Печени био орехи
* Хрупкав Еленски бут
* Хрупкав лук

➼ Баници, с ръчно точени кори:
* Баница с дърпано свинско от Източнобалканска свиня и карамелизирано зеле с пушен пипер
* Баница с лимец, патладжан, тиквички, лук и домати
* Сладка баница с тиква, ябълки, стафиди в орехов ликьор и ядки
Комбинирай с:
Манастирско кисело мляко
Домашна боза
Айрян със самардала

➼ Шопска салата с шарени домати и фермерски зеленчуци в лодка от краставица

➼ Сладко-солени карамелизирани био бадеми и
орехи с чили във фунийка

➼ Мини кебапчета от пасищно агнешко и свинско месо от Природен парк "Персина":
* Агнешко и свинско месо с люти чушки
* Агнешки кебапчета със сушени плодове
* Агнешко и свинско месо с подправки

Комбинирани гарнитури:
* Мариновани домашни лукчета
* Пукани люти чушки, собствено производство
* Доматена салца
* Сос от кисело мляко и билки
* Картофено пюре

➼ Промоционални комбинации:
Мини кебапчета с картофено пюре (за деца)
Мини кебачета с шопска салата

Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.
Багри е сезонен семеен ресторант, роден от необходимостта от качествена храна, отгледана от малки производители и в подходящ момент на годината.
Ресторантът подбира биологично чисти и локални продукти от фермери от цялата страна, които имат специално отношение към отглеждането на храната, и се стараят да покажат на клиентите си пътя ѝ "от семка до чиния".
Тези уникални продукти, Багри превръщат в ястия, "хранещи не само тялото, но и душата", разказвaт собствениците.

Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.
В Багри вярват, че качествата на сезонната продукция правят храната освен вкусна и здравословна. Това е едно от малкото места, където можете да откриете под един покрив кафяв ориз от Тракия, дребен нахут, стар сорт от Ивайловград, както и автентични видове фасул като попския, добруджански, смилянски и кози боб. Те се стремят да опазват автохтонни породи, антични сортове и видове, като им дават уникален кулинарен облик и допринасят за отглеждането им.
Отскоро е готова и собствената им ферма в района на град Белене.

Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.
Ферментациите са нещо, което в Багри разработват усилено. За ресторанта естествено съхранение на плодове и зеленчуци извън сезона е задължително. Бактериите, които възникват в процеса, са полезни и за здравето. Това е начин да си набавим необходимите за организма пробиотици и то по натурален път.

Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.
През тенденциите за локална, здравословна и пълноценна храна, до самото й приготвяне, Багри следват идеологията на Slow Food движението. Те са първият и все още единствен Slow Food ресторант в България, като това им помага да подкрепят и изграждат устойчиви хранителни модели и да опазват изчезващите занаятчийски продукти и традиции на минало на България. От Нафпавока, изваян в суровия пирински климат до златните цветове на куткуса от с. Брезница.

Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.
Български "сладолед" - пълнени сурови чушки с опции от различни пълнежи и топинги, направени с фермерски продукти,

Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.
Шопска салата с шарени домати и фермерски зеленчуци в лодка от краставица.

Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.



С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK