С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Техники и авторски рецепти за тристепенно меню

сп. Бакхус
30 Януари 2017, 17:50, 7072 прочитания
Share Tweet Pin it Share

Инструктор
Димитър Дамянов, главен готвач на ресторант "Есте"

Димитър Дамянов е първото име, което изниква в главата, когато търсим най-добрите готвачи в България. Натрупаният белстящ международен опит и сложната му многокомпонентна авторската кухня в ресторант "Есте", определено го открояват в нашата среда и го превръщат в безценно съкровище. Заради идеите си и практиката си в кухнята, шеф Дамянов спечели наградата за авторска кухня на конкурса "Ресторант на годината" 2013 г. и 2015 г. на "Бакхус".

Той е готвил в продължение на година в Noma, в Le Gavroche - школата за осъвременена класическа френска кухня на Мишел Ру. В The Fat Duck на Хестън Блументал, където експериментът с храната е водещ. Преминал е и през готварските работилници на Savoy Grill на шеф-звездата Гордън Рамзи, през испанския ресторант Arzak, през Ritz - Лондон и през други утвърдени кухни.

Този курс на "Бакхус" е първата му поява като инструктор, готов да разкрие кулинарни тайни пред своите първи курсисти.
За курса
Техники и авторски рецепти за тристепенно меню

За приготвянето на вкусно телешко месо се изискват много познания и специфични техники. Готви се бавно, но ако всичко е направено както трябва, резултатът е незабравим за небцето.
Шеф Дамянов ще ни покаже специални начини за обработване на млечно телешко, а докато се приготвя, курсистите ще се научат и на още 2 авторски рецепти, с които да завършим перфектно тристепенно меню:

Крем супа артишок с оризови ньоки
Телешко млечно филе с пащърнак, магданоз и бадем
Чия десерт с маракуя

Какво ще научите

Шеф Дамянов ще разкрие рецептите за приготвянето на уникално тристепенно меню, с което можем да превърнем вечерята в празник. Ще научите неповторими рецепти и полезни техники:

• Обработка на артишок, текстура, консистенция.
• Приготвяне на оризово тесто.
• Как се обработва и готви телешко млечно филе в домашни условия.
• Работа с пащърнак, вариации.
• Чия и начини на готвене.

(Към менюто са включени и напитки - вина и дижестив, които ще дегустираме по време на курса)

Кога?
12.02.2017 г.

Къде?
HRC Culinary Academy, бул. Цар Борис III, 59

Час?
0т 10ч до 13ч

Цена на курса: 250 лв.
/заплаща се предварително по банков път/

* Максималният брой участници в този курс са 14.

Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на HRC Culinary Academy, както и на партньорите на този курс: дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino (предоставени от Авенди ООД).
Местата са ограничени, затова молим да се свържете с нас на посочените по-долу контакти до 07.02.2017, след което да заплатите таксата по банковата сметка.

Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Курс Бакхус

Такса: 250 лв.

За повече информация:
тел.: 02/ 4615 464
0876555850

[email protected]

Workshop: Техники и авторски рецепти с Димитър Дамянов

title