На по чаша

Умами Фестивал Тракия

Бакхус 08 февруари 2017, 18:50

Не случайно февруари е обявен за месец на виното.

Ако вече се чудите какво да правите след Трифон Зарезан и Свети Валентин и какъв повод да измислите да отворите поредната бутилка вино, то любезните ни съседи на юг са се погрижили - в Александрупулис за първа година ще се проведе "Умами Фестивал Тракия 2017".

Уикендът на 18 и 19 февруари ще бъде времето, когато ще можете да опитате над 300 различни гръцки вина, както и да се отдадете на гастрономически изкушения, подготвени от топ шеф-готвачи от Гърция и Турция.

Фестивалът има за цел да събере и да популяризира кулинарните и винените традиции на цяла Тракия, тоест дългосрочната цел на организаторите е България и Турция да имат своето място във всяко едно издание на фестивала.

Освен винен тур на цяла Гърция, посетителите ще мога да участват в редица семинари, например мастър клас по ксиномавро или семинар по комбиниране на гръцки сирена и вино.

Вечерите ще бъдат посветени на кулинарията - световно известният шеф Хронис Дамалас ще приготви азиатска вечер в събота, а неделя ще бъде посветена на близкоизточните изкушения, приготвени от шеф Ерхан Шекер.

Билет за участие може да закупи всеки на цена от 10 евро (за един ден) или 16 евро за двудневен пас. Вечерите се заплащат допълнително, като цялата информация може да намерите на уебсайта на събитието тук.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK