На по чаша

Пролетен базар на виното

Бакхус 30 март 2017, 10:21

За втора поредна година, виненият календар на България през първите шест месеца ще предложи нещо невиждано преди в нашата страна. През 2016 г. това беше провеждането на най-престижния независим винен конкурс в света - Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив, докато в края на месец май тази година София ще бъде домакин на 40-я Световен конгрес за лозарство и винарство, както и на 15-та Генерална асамблея на Световната организация за лозя и вино (OIV).

Тези събития са плод на упоритата работа на винения сектор в страната, като от 2017 г. ще има още едно доказателство за това - първият пролетен базар EnjoyWine 2017, който ще представи новото лице на българското вино.

Организаторите му ще запознаят всички винолюбители - било то начинаещи или напреднали - с постиженията на българските винопроизводители, ще предоставят възможност да се дегустират интересни вина на малки винарски изби и ще дадат възможност на посетителите да се запознаят лично с авторите на получилите световно признание на международни конкурси български вина.

Събитието ще се проведе на 22 и 23 април в залите на ресторант "България" (бул. "Цар Освободител" 4), като изби от цялата страна вече са заявили желание да представят продуктите си по време на изложението. Ще има музика на живо, тематични дегустации, кратки обучения за виното, конкурси и други изненади, като всичко това ще бъде още един прекрасен повод да отпразнуваме пролетта и, разбира се, хубавото вино.


EnjoyWine е проект, който си поставя за цел да повиши културата на дегустация и оценка при консумация на вино в България, както и разпознаваемостта и имиджа на българските вина в страната и чужбина. Част от дейността му е свързана с реализиране на инициативи в подкрепа на българските производители, особено малките бутикови семейни изби, включително осигуряване на достъп на повече потребители до техните вина. Организира дегустации и представяне на селектирани вина, винени турове и обучения. Предлага избрани български вина от среден и висок ценови клас в магазина си на ул. "Цар Иван Шишман" 19.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK