Реклама

Училище за висша кулинария за пръв път в София

HRC Culinary Academy 12 януари 2015, 12:15
 

Чували ли сте за готвене су вид? Защо именно омлетът е едно от най-трудните за приготвяне ястия според топ готвачите? Задължително ли е доброто настроение при приготвянето на вкусен ориз? Оранжеви или пурпурни са били първоначално морковите? И това са само част от нещата, които научават възпитаниците на HRC Culinary Academy. Първото и засега единствено в България училище за топ готвачи и сладкари, което вече е в София подготвя бъдещите звезди не само на българската, но и на международната кулинарна сцена. HRC Culinary Academy е и единственото училище в Европейския съюз, чиято академична програма е акредитирана от ACF (Американската Кулинарна Федерация).

Цели две години възпитаниците на HRCCulinaryAcademy изучават всичко необходимо за да станат успешни готвачи и мениджъри в ресторантьорството и индустрията на храненето: безопасност в кухнята, хранене, основи и тънкости на кулинарията, лидерски умения, съчетаване на храни и напитки, маркетинг в хотела и ресторанта, бизнес комуникации, професионално организиране на събития и кетъринг, стайлинг на храна и кулинарна фотография, кариерен мениджмънт и още много различни дисциплини. Повече подробности за програмата можете да намерите тук.

Още по време на обучението си бъдещите шеф-готвачи преминават през два семестъра задължителна практика в ресторанти и луксозни хотелски вериги в САЩ, Западна Европа, Близкия Изток, Южна Африка и Китай. Waldorf Astoria, Hilton, Kempinski, Four Seasons, Sheraton са само част от веригите, които с радост приемат възпитаниците на HRC Culinary Academy на платени стажове. Ресторанти, удостоени със звезди на световноизвестния гид Michelin са сред местата, където се провеждат стажовете на най-изявените и дисциплинирани студенти.

От създаването й през 2008 година в Добрич до сега Академията е обучила близо 300 кулинарни специалисти от над 20 държави.

Успешните истории на завършилите кулинарната академия са толкова много, че няма как да бъдат изброени. Ще споменем само няколко:

Павел Павлов – Кулинарен институт на Норвегия; Туна Патриоглу - сладкар в хотел FourSeasonsBosphorusIstanbul; Сидония Радева, която спечели първия в страната кулинарен ТВ риалити формат; Албена Трайкова – готвач в Посолство на Република Франция в България, Георги Партенов – шеф-готвач на ресторант Таланти.

"Вярвам, че преместването ни в София ще направи обучението за шеф-готвачи по-достъпно и удобно за всички кандидати. На 2500 кв. м. тук ги очакват 6 гастрономически лаборатории, шоколадово ателие, демонстрационен театър със 100 мeста, винарна и други, както и възможност да черпят от майсторството на най-добрите български и чуждестранни професионалисти в кулинарията"сподели основателят на HRCCulinaryAcademy Фредерик ден Холандер.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK