За изкуството на мига с тематични вечери от Yeni Raki
За първи път у нас, любителите на кулинарията и анасоновият вкус получиха възможност да се потопят в магията на забавеният ритъм, като станат част от 15 тематични вечери, в подбрани ресторанти в България и майсторството на най-добрите готвачи, в София, Пловдив, Варна и Бургас.
Авторските менюта на готвачите, както и селекцията от дегустации на анасонова напитка номер едно в света, са част от идейната концепция на Yeni Raki, която представя за първи път у нас тематичната си кампания " Unrush your world" или "Забави ритъма", в периода между 28-ми март и 13-ти юни 2015 г. Всички вечери са достъпни, за допълнителна информация, директно в ресторантите.
Стартът на кампанията бе даден в морската столица Варна и ресторант Di Winе, с меню от топ-готвач Петър Йоргов. Следващите вечери станаха факт и в София в ресторантите Lazy, Тюркоаз, и Московска 15. Менюто за тях бе специално подбрано и изпълнено съответно от шеф-готвач Ивайло Петков, шеф-готвач Арап Картал и шеф Ахмет Айдън, както и шеф-готвач Ивайло Цонев.
Всеки от топ-готвачите в селектираните локации получи и ексклузивен подарък от Yeni Raki-- стилна готварска книга, с подбрани рецепти от Средиземноморието. Специалните ВИП гости на събитието получиха и ВИП покана под формата на стилна керамична чиния, която носи ключовите послания на напитката-- "Бавното е лукс" и "Сподели, вкуси, наслади се" и която някои от тях носеха с удоволствие със себе си.
Останалите гости на събитията до момента включваха както водещи кулинарни блогъри и журналисти, така и известни личности и писатели, които са любители на изтънчената кухня и анасоновите напитки. Всички те се насладиха на специално изготвено меню което имаше своите вариации, спрямо идейните концепции на своите създатели, но успя до допринесе за страхотното настроение на всички гости и да подсили допълнително уникалните характеристики на напитките с марката Yeni Raki.
В идните седмици, темпото ще имат възможност да забавят и още любители на Yeni Raki, в различни локации в селектираните четири града, а именно:
24 април – Пловдив, р-т Мемори – с гост готвач шеф Димо Димов
29 април – София, р-т Chef’s – шеф-готвач Виктор Ангелов
08 май – Варна, р-т Рапонги – шеф-готвач Пламен Стамов
14 май – София, р-т Pure Chef’s And Grill – шеф-готвач Димо Димов
16 май – Пловдив, р-т Buda’s – с гост готвач шеф Андрей Стоилов
22 май – София, р-т Happy Pig – шеф-готвач Джун Йошида
29 май – Бургас, р-т Нептун – шеф-готвач Катя Кондева
30 май – София, р-т Магус – шеф-готвач Милен Панев
6 юни – София, р-т Maxi Club – с гост готвач шеф Николай Боруков
11 юни – София, р-т Кактус – шеф-готвач Иван Манчев
13 юни – Варна, р-т Капитан Кук – шеф-готвач Пламен Петров
Допълнителна информация за това къде и кога можете да се включите, можете да намерите и в Фейсбук страницата на Yeni Raki Bulgaria.
Не пропускайте възможността да забавите темпото, да споделите с приятели и да се насладите на мига с тематичните вечери, посветени на анасонова напитка номер едно в света!