Четвърти гастрономически фестивал- Премиер

Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт 02 октомври 2015, 15:38

Отличителни съставки, интересни техники на приготвяне на храната и ястията, повлияни от различни култури и разнообразни географски региони. Кухнята на народите по света се развива постепенно, а новостите се появяват на бял свят благодарение на иновациите и взаимодействието на културите и обичаите, доставяйки на небцето и обонянието апетитни и богати вкусове и аромати. Така е създадена фюжън кухнята - благодарение на много години експерименти и богатия опит на известните шеф-готвачи. Различните кулинарни традиции от цял свят са се превъплътили в изискано кулинарно преживяване.

След безспорният успех на предходните издания и за четвърта поредна година през месец ноември петзвездният Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт в Банско ще се превърне в сцена на висшето кулинарно изкуство. Едни от най-добрите и признати шеф- готвачи от цял свят като Джанфранко Киарини, отец Епифаний, Полихронис Дамалас, Стаматис Цилиас и Петър Йоргов ще отведат гостите на фестивала на гастрономическо пътешествие през невероятни вкусове, които съчетават традиция и модерност.

От тайнството на манастирската кухня на Атон до иновативната японска, през модната италианска и традиционната българска - това невероятно апетитно кулинарно пътешествие ще премине и през единствения град, кръстопът на два континента – Истанбул. Изисканите вечери - образци на гурме кухнята в допълнение с класните вина на Бибендум и Домейн Бойар и с винените дегустации на водещи сомелиери като Димитър Николов и Кристина Иванова ще отведат всички гости на събитието на едно вълшебно гастрономическо пътешествие към невероятни аромати и вкусове.

За професионалистите от хотелиерския и ресторантьорския бранш, които имат желание да се запознаят с така популярния напоследък тренд в гурме кухнята - фюжън - ще бъдат организирани два изключително интересни семинара.

Семинарите ще започнат впечатляващо с участието на световноизвестния шеф –готвач Виктор Перез и ‘LE CORDON BLEU’ - най-голямата кулинарна академия в света. В периода от 11 до 13 ноември той ще представи пред аудитория от професионалисти в бранша уникална тренинг програма в рамките на 18 часа на тема: "ИСПАНСКА ФЮЖЪН КУХНЯ И МОДЕРНИ ТАПАС". Всички участниците ще могат да намерят вдъхновение и да обогатят професионалните си умения за приготвяне на изключителни кулинарни творения, приготвени с внимателно подбрани съставки.

Без значение дали сте специалист в приготвянето на бюфет или а-ла- карт , със сигурност за Вас ще представлява интерес иновативната италианска фюжън кухня, представена от авангардния и известен италиански шеф-готвач ДЖАНФРАНКО КИАРИНИ. Заповядайте в Премиер в периода от 16 до 18 ноември, когато той ще представи тридневна тренинг програма на тема ИТАЛИАНСКА ФЮЖЪН КУХНЯ ЗА БЮФЕТ И А –ЛА- КАРТ РЕСТОРАНТИ", за да научите повече за подправките, техния произход, взаимодействие и най-интересните трендове в италианската кухня.

По време на пресконференцията за Четвъртия Гастрономически Фестивал Премиер, която се проведе в София на 30 септември 2014 год. бяха споделени интересните теми , информация за предстоящите дегустационни вечери и за атрактивните семинари за професионалисти, като същевременно шеф-готвач Стаматис Цилиас и неговият екип приготвиха на живо пред гостите уникална "цветна" салата, апетитно основно ястие с телешко месо и миди Сен Жак и за финал невероятен десерт с розови аромати като демонстрираха завидни кулинарни техники и предложиха на гостите разнообразие от изискани вкусове.

Четвъртият Гастрономически Фестивал Премиер се радва на партньорство с Gastronomy Essentials и с Българска асоциация за Кулинарна култура (БАКК)и на подкрепата на сериозни компании от различни сектори и отново обещава истински празник на богати аромати и неподправени вкусове.

Независимо дали сте професионалист от бранша или сте ценител на хубавата храна и отбраните вина, през настъпващия ноември хотел Премиер в Банско ще Ви предложи незабравимо кулинарно преживяване!

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK