Изба Карабунар с престижни отличия на Concours Mondial de Bruxelles 2016

Изба Карабунар 25 май 2016, 13:37

23-ото издание на престижния независим международен конкурс за вино Concours Mondial de Bruxelles се проведе за първи път в България. Журито имаше задачата да дегустира и оцени близо 9000 проби от 55 страни. Рекорден брой проби представиха и българските винопроизводители - 257 от 70 изби.

Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим конкурс за вино. Забележителната му репутация е както в процеса на подбор, така и в допълнителната проверка на наградените вина.
На Concours Mondial de Bruxelles 2016, Изба Карабунар представи новата си серия премиум вина Castellum. С престижният златен медал бе отличено Castellum Cabernet Sauvignion 2013. Виното спечели журито с богат и въздействащ нос с нотки на мента,канела,горски плодове,леки землисти тонове и тютюн, многопластов вкус и отличен финал.

За своето Contour Chardonnay 2015, Изба Карабунар получи сребърен медал.

Изба Карабунар, в близост до едноименното село Карабунар, е построена през 2007 година и притежава в радиус от два километра 170 декара лозя. Произвежда широк асортимент вина като акцентира върху традиционните български сортове "Димят" и "Мискет", върху гордостта си – премуим вината от серия Castellum, а също така предлага висококачествената ракия "Културна", която дестилира в медни казани.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK