Реклама

Второ издание на Годишни награди за кулинарни блогове на Блоговодител

Метро Академия 07 юни 2016, 11:52

На специална церемония, която се състоя на 4-ти юни 2015 година в Метро Академия, бяха раздадени за втори път Годишните награди за кулинарни блогове на Блоговодител. На церемонията присъстваха блогъри от цялата страна, кулинарни ентусиасти, гости и представители на медиите. За всички читатели и приятели на Кулинарен Блоговодител, които не успяха да присъстват лично, цялата церемония бе предавана пряко на Фейсбук страницата на Блоговодител, където в момента е достъпна за гледане.

Старт на събитието дадоха Илиян Димитров, създател на Блоговодител и Вероника Пунчева, управляващ директор на МЕТРО Кеш енд Кери. Илиян сподели вдъхновението си и задоволството от организирането на това събитие, насърчи блогърите да бъдат все така креативни и благодари на всички партньори, които помогнаха Годишните награди да се случат за втори път. Г-жа Пунчева изрази задоволство от бързото нарастване на броя и качеството на кулинарните блогове и сподели надеждата си, че културата на кулинарното блогърство ще продължи и ще засили ролята си за съхраняването на кулинарните традиции и запознаването на публиката с тях. МЕТРО Кеш & Кери за втора година бе основен партньор, а МЕТРО Академия - домакин на събитието.
Членовете на журито изразиха своята подкрепа за развитието на кулинарните блогове и дадоха ценни съвети и напътствия на кулинарните автори. В журито тази година бяха Веселина Славчева - златен медалист по карвинг, инструктор и международен кулинарен съдия, Елица Минева - главен редактор на сп. "Кулинарен журнал", Йоланта Делибозова - Йоли - музикант, кулинарен блогър и телевизионен водещ, шеф Валери Нешов - търсач на кулинарни съкровища и бранител на националната кулинарна традиция, шеф Юри Велев - главен готвач на МЕТРО Академия и символичен домакин на наградите и Илиян Димитров - създател на Блоговодител. Веселина Славчева и Йоли се включиха в церемонията по интернет.
Наградите на тазгодишната церемония бяха специално изработени статуетки, символизиращи любовта към храната, творческото начало и полета на фантазията на кулинарните блогъри. Победителите в конкурса за най-добри кулинарни блогове за 2015 година са:

В категорията "Гозбите на баба" - кулинарен блог, най-добре отразяващ традиционната българска кухня:

Наградата на журито спечели блогът "Ухае на ..." с автор Петя Аргирова.

Награда на публиката грабна блогът "Супичка – пътеводител на новака в кухнята" с автор Гергана Аврамова.

В категория "Жител на света" - най-добър блог с чуждестранни рецепти, наградите на журито и публиката спечели блогът "Вкуснотека" с автор Ани Шакарян-Маринова.

В категория "Топло от фурната" - най-добър блог за пити, погачи, тутманици и баници:

Наградата на журито спечели блогът "Вкусното ми Хоби със Страст и Любов" с автор Таня Донева

Награда на публиката бе за блога "Черпак с мерак" с автор Здравка Николова.

В категорията "С аромат на ванилия" - най-добър блог с печива и десерти, наградата на журито и публиката спечели блогът "Lussi's World of Artcraft" с автор Люси Евтимова.

В категорията "Крилце или кълка" – най-добър блог с рецепти с месо и дивеч.

Наградата на журито спечели блогът "Храна за мойте канибали" с автор Пепа Стоева.

Наградата на публиката грабна блогът "Lussi's World of Artcraft" с автор Люси Евтимова.

В категорията "Бързо и вкусно" - най-добър блог с практични ежедневни рецепти за цялото семейство:

Наградата на журито спечели блогът "Кулинарен еликсир" с автор Радостина Панчева.

Наградата на публиката бе за блога "Супичка – пътеводител на новака в кухнята" с автор Гергана Аврамова.

В категорията "Сладко удоволствие" - най-добър блог с рецепти за торти:

Наградата на журито спечели блогът "Само за гладни", с автор Любка Гечева.

Наградата на публиката бе за блога "Lussi's World of Artcraft", с автор Люси Евтимова.

В категорията "Здравословни рецепти" - най-добър блог с вегетариански и веган рецепти, наградата на журито и публиката спечели блогът "Вкусно с Бети" с автор Бианка Йовчева.

В категорията "Визуално пиршество" – блог с най-добро визуално представяне на рецептите (food styling):

Наградата на журито спечели блогът "Culinary with me" с автор Ваня Георгиева.

Наградата на публиката грабна "Вкусно с Бети" с автор Бианка Йовчева.

В категорията "Кулинарни пътешествия" - Най-добър блог, съчетаващ кулинарни рецепти и пътеписи:

Наградата на журито спечели блогът "Цветно с Пепеляшка", с автор Мария Пепелджийска.

Наградата на публиката бе за блога "my candy kitchen", с автор Екатерина Мирчева.

Тази година Блоговодител започна нова традиция, като връчи за първи път награда за Кулинарно Вдъхновение! Изборът на кулинарния портал бе Йоланта Делибозова - Йоли – музикант, кулинар, блогър и автор. Йоли се превърна в едно от първите разпознаваеми лица - кулинарни блогъри и водещ на кулинарно предаване. Тя е вдъхновение за не един и двама от настоящите кулинарни блогъри да започнат своите собствени блогове. Йоли не скри изненадата и признателността си. Наградата й бе връчена виртуално в пряка връзка с нея от Германия и ще бъде връчена лично при завръщането й в България.

Церемонията бе емоционална и изпълнена със запознанства, прескочили от виртуалния в реалния свят. Всички присъстващи споделиха радостта си от това, че подобно събитие, което събира на едно място и отличава кулинарните ентусиасти, най-сетне е реализирано и изказаха надеждата си, че то ще се превърне в ежегодна традиция в живота на тази шарена общност от хора, споделящи страст към гастрономията.
Партньори в организацията на конкурса тази година освен МЕТРО Кеш&Кери бяха Крина, LaGarone, Сладея, Maggie, Вашата месарница, Dr. Oetker, и СофияМел, а медиен партньор на събитието беше Кулинарен журнал.

====

Създадохме Блоговодител през 2011 г. Той е първият по рода си кулинарен пътеводител в нашето интернет пространство, който обобщава и категоризира рецептите от кулинарните блогове, публикувани на български език. С него целим да вдъхновяваме, да даваме идеи и да провокираме апетита и гастрономическото любопитство на своите читатели и да им осигурим възможност да споделят своите идеи, ентусиазъм и въображение.
Към момента в Блоговодител индексираме рецептите от над 200 кулинарни блога и седмично се публикуват над 100 нови кулинарни идеи. За повече от четири години съществуване в базата си данни натрупахме повече от 25 100 рецепти, разпределени в над 300 категории. В сайта са разработени разнообразни възможности за търсене на рецепти - по ключова дума, по категория и дори по продукти, което е гордост за нас и основен плюс за потребителите ни.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK