Реклама

Събират мостри на български ракии за престижен световен конкурс

Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles 10 юни 2016, 12:09

17-то издание на Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles ще се проведе в Мексико през август 2016 г.

Започна събирането на мостри на български ракии за участие в един от най-известните световни конкурси за спиртни напитки в света - Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles. 17-то издание на Конкурса ще се проведе от 24 до 26 август в Мексико, град Текила.

"Целта на Spirits Selection е да бъде ориентир за потребителите и да гарантира безпристрастност при избора им на качествени спиртни напитки. За производителите спечелването на медал от Конкурса означава, че техният продукт става популярен в целия свят.", коментира Меглена Михова от "Пробежекс", официалният партньор на Конкурса в България.

Спиртните напитки се състезават в категориите: уиски, коняк, бренди (включително ракия), ром, водка, джин, писко, грапа, байжиу и текила.

Регистрация за участие в Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles може да се направи до 17 юни 2016 г. на интернет адрес: www.spiritsselection.com/en/registration.

Крайният срок за изпращане на мостри е 30 юни 2016 г. Мострите се изпращат на адрес: VINOPRES - SPIRITS SELECTION, Rue de Mérode 60, 1060 Brussels-Belgium. Телефонът за връзка е: +325332767.
Таксата за участие за една мостра е 186 евро, като при повече от 3 мостри от един производител, се ползва отстъпка.

1400 мостри от цял свят се бориха за отличие в миналогодишното издание на Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, което се проведе в Китай. Българските производители извоюваха 4 медала през 2015 г. - 3 златни и 1 сребърен.

Спиртните напитки ще бъдат оценявани от 84 опитни международни експерти от 23 националности. Сред членовете на журито са международни търговци, инженери-технолози по спиртните напитки, журналисти, преподаватели и изследователи, представители на браншови организации, изявени специалисти по коктейли.
Spirits Selection се организира за първи път през 1999 г., като част от най-престижния независим винения конкурс в света - Concours Mondial de Bruxelles. Поради големия интерес, от 2003 година събитието за спиртните напитки се провежда самостоятелно. Последните три издания се състояха в Китай (2015), Бразилия (2014), Тайван (2013). Тази година домакин на събитието е град Текила в Мексико, който е дал името на най-известната мексиканска спиртна напитка – текила.

За допълнителна информация: Veritas PR: Евелина Терзийска, + 359 888 046 475

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK