Реклама

Речен Рай

хотел Речен Рай 13 май 2017, 18:14

Хотел "Речен Рай" е чудесен начин да завършите един "Бакхус Вино Ден" и да опознаете мелнишкия регион през още една гледна точка.
Хотелът се намира в местността "Двете реки" на изхода на Мелник, на 700 м от центъра на града. Две реки минават през целия имот и се събират в Мелнишката река, която продължава покрай цялото градче. Около хотела има величествени сипеи, които придават незабравима релаксираща атмосфера, заедно с многобройните дървета.

През 40-те години имота е бил Воденица, притежавана от фамилия Стаматови, в която са мелили своето жито повечето жители на Мелник и околните села. По времето на социализма Воденицата е превърната в къмпинг и става популярно дестинция за отдих, на която почиват най-вече чужденци.
По-късно имотът отново е върнат на фамилия Стаматови, но вече носи своя отпускарски дух и така се семейството решава да положи основите на хотел "Речен Рай".

Хотелът е нов с балансирано съчетание между автентична и традиционна архитектура. Работи през всички сезони, като разполага с 4 двойни стаи, 4 апартамента с джакузи, 2 фемили апартамента с 2 спални и 2 апартамента с 1 спалня и просторен хол.


Ресторантът на "Речен Рай" разкрива красива градина със 100 места, а за кулинарното преживяване на своите гости се грижи главен готвач Владимир Ондрович. От хандбален играч, роден в Братислава, той сменя посоката към италия Италия, където работи в различни ресторанти, като придобива умения и развива готварски талант. След това посещава Гърция и впечатлен от средиземноморската кухня, работи в няколко ресторанта край морето. След различни стажове, накрая Владимир избира българската природа и от 2016 година управлява кухнята и разработва менюто на ресторант "Речен Рай".

"Речен Рай" с радост посреща всички свои гости и се грижи за тяхното приятно прекарване. Освен чудесната атмосфера, в плановете за развитие на комплекса предстоят провеждането на събития с дегустация на местни вина, кулинарни събития и пикници сред красивата природа около хотела. А до тогава гостите на хотела могат да постетят известни места като Роженският манастир, Параклиса на Св. Преподобна Стойна в село Златолист, храм-паметника "Рупите", както и малки местни винарни, с които работи заедно.

Може да разгледате "Речен Рай", като направите виртуална разходка тук: http://melnikrechenraihotel.bg/virtualna-razhodka/>

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK