Реклама

"Фестивал вино и храна" - една история с вкус

БАСВ 27 март 2018, 09:30

За шеста поредна година Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община Варна, организира "Фестивал вино и храна" в гр. Варна от 13 до 15 април 2018 г. Фестивалът продължава традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни от 30-те години на миналия век в града.

На изложението винарски изби, вносители на вина, производители на хранителни продукти представят богата и разнообразна гама от продукти, за всички вкусове. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на всички национални и регионални туристически браншови организации на хотелиерите и туроператорите. За събитието, организаторите се погрижиха да разработят специални пакети за посещение на туристи от курортните комплекси "Златни пясъци" и "Св.св. Константин и Елена".

В трите дни на "Фестивал вино и храна" град Варна се превръща в гурме
столица на България. Гурме-зона "Ресторантът" e организирана от шеф Петър Йоргов и екипът му
от Българската асоциация за кулинарна култура. Гост-готвачите, ще се грижат за гурме-зоната, с авторски менюта от натурални и екологично чисти био продукти, приготвени пред очите на посетителите.

Изложението предлага и street food зона – бъргър, пица с квас и селекция от крафт бири.

Водени от желанието и амбицията като организатори , да разширяваме зоната на
кулинарните предизвикателства- ще се проведе Регионално състезание ЛАТЕ АРТЕ по стандартите на SCA с официалните за 2018г. кафемашини.

Жури: Dario Ciarlantini и Michael McCauley

Станете част от ''една история с вкус'' от 13 до 15.април в гр.Варна
www.winefoodfestival.eu

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK