С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Акцент

  • Мавруд: Български, от Италия

    Михаил Ванчев
    07 Май 2014, 10:25

    Share Tweet Pin it Share
  • "Гръцки кулинарен Великден" - вкусовете на Балканите

    Весела Николаева
    снимки: Лора Рахнева, www.loraphotography.com 29 Април 2014, 15:38

    На балканските вкусове и най-вече на тези от средиземноморската ни съседка Гърция бе посветена априлската вечеря от поредицата "12 вечери на любителите-готвачи" на сп. "Бакхус". Четиристепенното меню съдържаше както универсални за двете страни на границата вкусотии като печено агнешко с пресни картофи и сармите в лозов лист, така и някои по-типично гръцки вкусове. То бе приготвено от Бисер Боев - любител в кухнята и професионалист в търговията с месо.

    Share Tweet Pin it Share
  • "Авенди" представи новия винен бранд Our Choice

    Бакхус
    снимки: Авенди 28 Април 2014, 12:26

    Брандът е съвсем нов на нашия пазар - това е частна марка на компанията "Авенди", която ще предлага най-доброто в България според разбиранията на компанията, но може да бъде например и превъзходно бяло вино от Нова Зеландия или изключително розе от Прованс.

    Share Tweet Pin it Share
  • Козуначено време

    Весела Николаева
    снимки: Анелия Николова 17 Април 2014, 11:25

    Бърза разходка из няколко софийски пекарни показа, че търсенето на великденския сладкиш е подчинено основно на изискването да е "истински" т.е. с яйца, масло и без подобрители. Класическият вкус със стафиди е най-популярен, но потребителите са отворени и към по-различни предложения.

    Share Tweet Pin it Share
  • Суровата истина или как полезното може да е вкусно без угризения

    Гергана Михайлова
    снимки: Roobar 14 Април 2014, 13:39

    Суровите биобарчета, освен че са подходящи и за най-строгите диети като веганската и безглутеновата, стават все по-популярни заради здравословния си състав и вече конкурират масовите десерти. Добрата новина е, че поне две български компании създадават успешни такива продукти - софийската "Курабийница" с десертите Roobar и пловдивската "Аеон Фуудс" със серията Soul Mate.

    Share Tweet Pin it Share
  • Унгарски бъчви намират място в български изби

    Михаил Ванчев
    снимки: Trust Hungary Corporation 09 Април 2014, 19:05

    Trust Hungary Corporation е от 12 години на българския пазар, който в момента е доста свит, макар и с тенденция да се разбужда. Стартът на продажбите обаче, по оценката на маркетинговия директор на компанията Мария Бакан, е бил невероятен.

    Share Tweet Pin it Share
  • "Вкусно, постно, здравословно" с нутрициониста Надя Петрова

    Ани Коджаиванова
    снимки: Надя Петрова 01 Април 2014, 10:48

    "Заложих предимно на пресните зеленчуци, защото исках да покажа, че това не е "мъчение", а на човек може да му е вкусно и да се чувства добре дори и предимно на такава диета", казва гост-готвачът от четвъртата вечеря от поредицата на списание "Бакхус" "12 вечери на любителите готвачи", която премина под знака на великденските пости

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечеря "Директно от Фермата", или удоволствието от истинските вкусове

    Ани Коджаиванова
    снимки: Анелия Николова 24 Февруари 2014, 13:22

    Филип Харманджиев: "Културата на бързото хранене ни кара да консумираме лесни неща. Толкова много продукти убягват от вниманието ни само защото ги няма на рафтовете в супермаркета. С тази вечеря исках да покажа забравените вкусове, да напомня, че храната е важна и че колкото по-близо и по-близка е тя до теб, толкова по-добре"

    Share Tweet Pin it Share
  • Всякакви гостби, според Цариград

    Марина Караконова
    снимки: Бакхус 22 Март 2010, 13:25

    Надничайки из кухните на истанбулските домове, през 1870 г. Петко Славейков съставя първата готварска книга на български език. Дава рецепти как да превърнем червеното вино в бяло и лошото – в добро. Описва и разликите между говеждо, кравешко, телешко, до младо волско месо – познание, което през 2010 г. липсва в българските кланици

    Share Tweet Pin it Share
  • Дискретният чар на Мозелските вина

    Марина Караконова
    снимки: WeinKulturLand Mosel 22 Март 2010, 12:51

    Зелено, зелено, зелено. От Трир, край границата с Люксембург, до Кобленц, където се влива в Рейн, Мозел се извива между почти отвесните баири на най-стария винен район на Германия.

    Share Tweet Pin it Share
  • О! Сандански

    adem
    19 Март 2010, 14:10

    Мислете за Сандански като за слънце – този град е най-топлият в България според статистиците, най-разтапящият според любителите на минерални бани и най-изгарящият според склонните към хазарт българи и гърци.

    Share Tweet Pin it Share
  • Гражданинът К

    Мариета Ценова
    02 Декември 2009, 15:51

    Възрастният мъж влезе в сградата. Целият беше в сняг. Беше чакал около час на улицата за такси и накрая се прибра с една от онези туристически карети, с които разхождаха гостите на Ritz-Carlton Hotel из нощен Ню Йорк.

    Share Tweet Pin it Share
  • Сан Себастиан на клечка

    Нева Мичева
    02 Декември 2009, 15:47

    Увлечена от големите истории зад малките баски хапки пинчос, Нева Мичева потъва в градските спомени за мъже в сини гащeризони и гадае как се приготвя "лъх на зелен чай"

    Share Tweet Pin it Share
  • Мадрид: Докато смъртта не ги умири

    Албена Шкодрова
    02 Декември 2009, 15:42

    По 25 часа на ден, 365 дни в годината, Мадрид се е заклел да празнува. Живота.

    Share Tweet Pin it Share
  • За Николай Втори!

    Марина Караконова
    снимки: Бакхус 02 Декември 2009, 14:01

    Една вдовица, която ненавижда зелено, Brut Premier, който отлежава на 15 метра под водата край остров Мон сен Мишел, и кюве, създадено за руския цар - екзотичният свят на Рьодерер е илюстрация колко екстравагантна може да бъде класиката

    Share Tweet Pin it Share
  • Непоносимата простота на удоволствието

    Лора Филева
    снимки: Яна Блажева 02 Ноември 2009, 13:54

    "Виното не се прави. То се получава. То е естествено трайно състояние на гроздето във времето", казва Георги Мичев. Неговият хотел "Природа" край Долна баня е нещо като проект на Хундертвасер в постсоц условия

    Share Tweet Pin it Share
  • Вино в бъдеще време

    Марина Караконова
    02 Ноември 2009, 11:39

    Английските винари си имат любим виц: "Как може човек да се озове с малко състояние? - Като започне с голямо състояние и засади лозе." Съвсем естествено. "Лозята не виреят отвъд 49-ия паралел", както ясно е обяснил юристът и философ Жан Буден през XVI в.

    Share Tweet Pin it Share
  • КАМПАНИЯ: България произвежда отлични национални храни. Аха. Къде?

    Бакхус
    24 Септември 2008, 17:35

    Представяте ли си френска компания да внесе сирене от Китай и да го продава за рокфор? А в Дания да пакетират монголско масло като датско?

    Share Tweet Pin it Share
  • Прекрасният нов свят

    Юлия Костадинова, Ясен Захариев
    снимки: Николай Камбуров 26 Август 2008, 14:07

    Още от времето на Колумб европейците се обръщат към новия свят с две противоположни чувства. Едното е позитивно и се изразява в надеждата, че някъде далеч съществува едно по-добро място на изобилие и неограничени възможности. Другото чувство е негативно и почива върху недоверието и страха, че новият свят ще обезцени добрите стари традиции на Европа. Тези две чувства се борят и в различните светове на виното.

    Share Tweet Pin it Share
  • Иса Бал: "Виното и винената култура не се градят за един ден"

    Юлия Костадинова
    снимки: Драгомир Матеев 23 Юни 2008, 16:37

    Най-добрият сомелиер на Европа за 2008 г. е от Турция. Това беше истинска сензация на конкурса, който тази година за пръв път се проведе в България между 15 и 19 май и събра участници от 31 страни на Стария континент. Едно истински оспорвано състезание, в което победител стана Иса Бал.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »