Блог

България вече има великолепни вина

Емил Коралов 03 декември 2008, 20:51

Тогава нито знаехме как да го направим, нито какво точно искаме да постигнем с него. Но най-големият проблем беше, че нямахме истински качествени вина, които да вземат участие в него. Днес е различно. Имаме десетки производители, които имат какво да покажат. Имаме консуматори, които могат да изискват. Имаме търговци, които знаят как и какво да продават. С две думи, имаме вина. Това ни накара да започнем конкурса, като вече имахме и цел - да стимулираме българските производители, които действително искат да направят продуктите си по-добри и по-конкурентни, и да насърчим консумацията на качествените вина. Основният ни извод след първото издание на конкурса е, че най-сетне имаме вина, които без притеснение можем да отворим на всеки експерт или ценител от чужбина. Българското вино надскочи графата "коректно" и това беше едно от нещата, които искахме да покажем с конкурса "Българско вино на годината" на сп. "Бакхус".

А това, че имаме наистина добри вина, бе потвърдено и от чуждестранните участници в журито на третия етап на конкурса и от високите им оценки за тези, които опитаха. "Имате страхотни вина" беше техният лайтмотив, но финалът беше: "Това са великолепни международни вина. Имате много да работите, за да станат те страхотни български вина."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK