С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Здравословно, Вкусно § Постно

Бакхус
14 Март 2014, 14:13, 5802 прочитания
Share Tweet Pin it Share

В разгара на великденските пости ние няма да направим изключение от духа на традицията и ще ви предложим "Здравословна, вкусна и постна" вечеря, четвъртата от серията "12-те вечери на любителите готвачи" на Бакхус.

Неин автор ще бъде Надя Петрова, която пое предизвикателството да убеди дори скептиците, че в правилните ръце тези три думи са напълно възможни и допълващи се.

С помощта на най-натуралните и непреработени продукти като зеленчуци, плодове, ядки и гъби, тя ще ни покаже, че животът без животински продукти може да бъде вкусен, балансиран и енергизиращ. И напълно постижим, без задължително да изпитваме чувство на неудволетвореност – поне два пъти годишно по време на пости. При това без да ни лишава от шоколада.

Меню

Дуо салати

Многоцветна зелена салата & домати с патладжан на грил
/спанак, рукола, маруля, авокадо, тиквички, див лук, сушени домати и нар/
/домати, патладжан на грил, зелен лук и канапе от зеленолистни/

Сервира се с Cono Sur Bicicleta Sauvignon Blanc 2012

Предястие


Спагети от тиквички с чери домати и шам-фъстък
/тиквички, чери-домати, червена, зелена и жълта чушка, шам-фъстък/
Севира се с Cono Sur Bicicleta Chardonnay 2012

Основно

Зеленчуковa кула с нахут и гъби
/патладжан, тиквички, червени чушки, домати, моркови, песто, нахут, гъби/
Сервира се с Rose Enira 2013

Трио десерти


Шоколадов трюфел, шоколадов мус & шоколадов ганаш с 12 г. Chivas
/суров шоколад, фурми, сурово какао на прах/
/фурми, кокосово масло, суров шоколад/
/бадеми, орехови ядки, фурми, суров шоколад, 12г. Chivas/

Поднесени с 12 г. уиски Chivas Regal

Цена: 40 лв. с ДДС

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл. дижестив, по 500 мл. дегустационни води Acqua Panna&S. Pellegrino.
Кой готви?

Надя Петрова е нутриционист, или с други думи казано експерт по здравословно и балансирано хранене. Има солидно образование зад гърба си - учила е в Канадското училище за натурално хранене (CSNN) и е член на Канадската асоциация на специалистите по натурално хранене (CANNP), Green chef към мрежата на GLiving. Автор е на книгите "14 дни детокс" и "Daily Raw".

Освен в собствения си сайт NatureInsider, Надя споделя знанията, идеите и разбиранията си за храната и храненето и като автор в редица списания и сайтове. Провежда и консултации, които целят да върнат организма в състояние на баланс, много често загубен именно заради вредна храна и неподходящ начин на живот.

Надя обаче далеч не е само "теоретик". Част от нейните занимания са и разработването на здравословни менюта за заведения и обучения на готвачи, както и провеждането на кулинарни уъркшопи с изцяло биологични продукти и превръщането им в здравословни и вкусни ястия. Нещо, в което тя самата се справя чудесно, както ще се и убедите сами.


Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.
Партньори на събитието са Chivas Regal, дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino.

Местата за вечерята са ограничени, така че всеки, който иска да потвърди своето присъствие, може да заплати куверта предварително на банковата сметка, посочена по-долу и да изпрати името си и това на хората, с които ще присъства на gabrielas@economedia.bg, не по-късно от 24.03.2014 г. След тази дата, моля, да се свързвате с нас, за да проверите имали свободни места.

Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Вечеря Бакхус

За повече информация:
тел.: 02/ 4615 464
gabrielas@economedia.bg