С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Бордът на Ресторант на годината: Андрей Стоилов

Бакхус
20 Март 2017, 13:06
Share Tweet Pin it Share

Журито на конкурса "Ресторант на годината Бакхус 2016, Acqua Panna & San Pellegrino" за първи път тази година беше подкрепено от тричленен борд от кулинарни и вино експерти - Андрей Стоилов, Александър Скорчев и Робин Вилларреал. В серия от три статии ще ви представим всеки един от тях.

Шеф Андрей Стоилов е Директор храни и напитки на Виктория Груп и Председател на българската асоциация на професионалните готвачи. С него говорим за кулинария, за културата на хранене и за наслаждаването на виното. Той е в бизнеса от 22 години, обиколил е целия свят, но продължава да счита Европа за най-колоритното място. Въпреки това няма кулинарна дестинация, която да не препоръча да се посети.

Наскоро Андрей е бил в Япония и се връща с дълбок респект към начина, по който домакините му там се били подготвили за неговото гостуване. Към начина, по който изказват уважение и признателност. "Храненето е удоволствието от живота. Удоволствие от живота е да галим небцето." И все пак

"Хубавата храна е топла и вкусна. Точка."

Според Андрей клиентите се интересуват от няколко неща:

1. Иновации: как ще ги предизвикаме?
2. Качеството на суровината
3. Историята на ястието: какво поднасяме?

Също така "шарените чинии са за състезания" - смее се той - "Състезанията са мястото, на което фантазирам. В кухнята се съобразявам с желанията на клиента."

Определя се като традиционалист. Интересува го икономическия модел на един ресторант - "това да управляваш една кухня изисква да взимаш икономически решения, да разбираш финансовия ангажимент на инвеститора и да им отговаряш адекватно." За Андрей самочувствието на локалната гурме култура минава през това да сервираме наши собствени ястия.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Андрей Стоилов, вино, храна

Реклама »