Хора

#БакхусПосланик: Радостина Ганева

Бакхус 21 декември 2022, 10:54

Този материал е част от зимния брой на списание "Баккус", който може да поръчате ТУК с доставка до избран от вас адрес или да го откриете в търговската мрежа заедно с Капитал, а след време и в Elephant Bookstore, Wonderland Desserts & Cocktails, Chilli Hills Farm, Grape Central, La Cave du Moulin, SeeWines, Zoya, Фантастико, бензиностанции ЕКО и ЛУКОЙЛ и др.
Интервюто е част от поредицата разговори с нашите #БакхусПосланици, която се състои от 10 души с влияние в социалните мрежи, чието съдържание отговаря на нашите ценности. Това е

нашето дигитално семейство, нашите очи, уши и небце.

Посланиците ни са "бакхустници", които образоват, мотивират и насърчават развитието на гастрономическата и енологична култура в нашата страна. Те видимо споделят философията ни, че ние сме това, което ядем, пием и четем. В профилите им ще откривате адекватно и откровено съдържание по повод интересни места, отличаващи се в гастрономическо отношение. Постовете от тях ще виждате обикновено като "стори" или пост в социалните мрежи и брандирани със специална лента "#БакхусПосланик".

Споменатите места, услуги или продукти не са рекламодатели. Съдържанието е създадено, за да изразява честното мнение на авторите му.

Радостина Ганева | @darostinta

Работи в IT компания, но по душа е пътешественик. Обича мириса на прясно изпечени курабии и сутрешното излежаване. Поддържа блог www.lifebitesblog.com с пътеписи и препоръки за места, по-позната е в Instagram като @darostinta. Гурман, очакващ всяка дестинация с голяма доза любопитство и празен стомах.

Радостина, как възприемаш идеята за посланичеството на добрия вкус?
Идеята е страхотна, ако успеем да насочим вниманието на хората към добрата храна като преживяване. Много се говори напоследък кое прави храната харесвана, но все още ми се струва, че хората не са достатъчно критични към цялостния продукт - от съставките до поднасянето, вкуса и обслужването.

Защо се съгласи да бъдеш наш посланик?
Защото за мен е чест да бъда поканена от "Бакхус", много ви харесвам. Имаме нужда от повече медии, които да прокламират добрия вкус и хранене.

Ако трябва да избереш само едно, кое да бъде: храна или вино?
Имайте милост. Труден избор, но нека бъде храна, тя е много повече от просто съставки. Виното също не е за подценяваме, особено ако е в правилно съчетание.

Кой или какво те накара за пръв път да се влюбиш в храната?
Постепенно беше и се случи по време на пътуванията ни: уверено търсех хубави места за хапване, качествено кафе, места, които да се отличават, не непременно скъпи, по-скоро с интересни вкусове. Сега храната е неизменна част от всяко пътуване.

Коя практика в родните ресторанти би искала да спреш да срещаш?
Всеобщият миш-маш на българската кулинарна сцена. Брънч места с дълго меню и сервиране на храна цял ден. Дадено място трябва да е едно нещо, да предлага качество и добро обслужване. Нищо повече. Не трябва да е и бар и място за хранене и брънч едновременно.

Mясто по света, където ходиш дори и само заради гастрономията?
Доста са: Турция, Грузия и Италия предлагат автентична храна. Други места харесвам заради новите концепции, които налагат, такива са Тасмания и ЮАР.

Какво те кара да се върнеш отново в заведение?
Места, които отглеждат храната си, притежават обработваема земя и към тях има ресторант, в който предлагат прясно сготвена храна. Обикновено са извън града, може да се разходиш на чист въздух и да разгледаш градините им.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK