какво предстои
Всъщност освен качествената храна, доброто вино и непретенциозната, но с отношение създадена обстановка тези ресторанти споделят още нещо помежду си – публиката.
Профилът й включва най-различни на възраст интелигентни, пътували по света градски хора, които имат отношение към качеството на живота си и определено изискване към обслужването и това, което консумират. Добрите софийски бистра знаят това – от своя страна чрез предлагане на постоянно добро обслужване и стандарт те също възпитават определен вид култура, любопитство към новото и изискване за качество.
Но София е малка, а броят клиенти на тези места – ограничен, дори да се разраства постепенно. Добрите софийски бистра разбират и това, а това знание води до развитие и разнообразие.
През есента в "Лаванда" ще можете да изследвате новото, есенно/зимно меню с много и вкусна нова храна (не забравяйте да пробвате тиквения чийзкейк) и винена листа, съсредоточена върху различни видове пино ноар, както и специфичното сицилианско вино Неро д‘Авола. От октомври нататък в "Ателие" се планират дегустации на вина от френската изба Laroche, въвеждане на нова традиция с неделен брънч, както и импровизирани концерти с акордеон, докато е все още достатъчно топло.
"Обержин" планира да внесе свежест в интериора и да подобри очарователната си градина. "Локал" ще продължава да изненадва с интересни нови вина, а "Комерсиал" планира да работи още върху избора на пресни ястия за деня – очаквайте в началото на 2014 да можете да си купите оттам и храна за вкъщи, която да придружи вкусния им хляб.
Когато попитах Денница от "Лаванда" какво ще си пожелае за първия рожден ден, тя, без да се замисли, отвърна следното: "Искам "Лаванда" да стане такова място, в което да се чака за работно място с години." А една приятелка наскоро ми сподели колко изненадана е била, когато видяла нов сервитьор в "Комерсиал". Доброто отношение към екипа и работа си личат отдалеч, особено в бистрата, където бизнесът по дефиниция е семеен. Доброто отношение води до постоянство, а постоянството рано или късно – до добри традиции.
23, 45, 02 Декември 2013, 23:45
Aubergine ми е любимо място.
При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
-2 +7