Места

Ново място: Crazy Diamond

Надя Здравкова 11 май 2018, 10:39

Между Александър Невски и няколко посолства, Докторската градина и парка Заимов, новото място за ядене на Пламена Генчева и Маги Малеева (да, същата) трябва много генерално да обърка нещата, за да не привлече сравнително бързо гарантираната аудитория и от чужденци, и от българи, която локацията предполага. Какво ще им предложи? Кратко постоянно меню, в което ще има по нещо за всеки и специални дневни предложения за обяд на работещите наоколо със сезонни предложения и различни десерти. Кратка винена листа, традиционни коктейли с малък авторски туист и по-голям избор от крафт бири.

Месото, както и почти всички други продукти са селектирани от малки български ферми и с гарантиран произход. "Не можем да кажем, че ще правим неща, които никъде другаде ги няма. Но няма да правим компромис с качеството на продуктите и ще се опитаме да сме креативни и гъвкави, а не следваме някакви строги рецепти", разказва Пламена, която е и човекът с повече опит в правенето на ресторанти. Заедно с вече сработил се и доказан екип от готвачи е участвала в разработването на някои от най-предпочитаните софийски заведения. Стартирали са ги много млади, но продължават да имат ентусиазъм да развиват и експериментират в правенето на интересни, но непретенциозни заведения, в които да се нахраниш добре и да си прекараш приятно.

Джаз музика на живо, литературни четения и други културни събития и специално внимание към децата са също в списъка с предстояща посока, в която Crazy Diamond ще се позиционира на картата на София.

За Маги Малеева това е първият ресторант като собственик, но като създател на първата и засега най-голяма марка за био продукти в България harmonica любовта и опитът ѝ с чистите продукти е сериозна причина да награди производството на хубава храна с приготвянето и сервирането ѝ на повече хора.

"В София има много места със страхотен интериор и концепция, но ми липсват заведения с хубава храна, без претенция, в които да ми е широко, вкусно и да има голям двор, както ще бъде при нас", споделя Маги Малеева, която като майка на три деца често трудно намира къде да отиде с тях на ресторант.

Къщата на три нива на "Оборище" 9А и преди е била заведение, кварталното "Бижу" бе сред любимите места на преподаватели и студенти от Софийския университет, но като кухня и обстановка бе далеч от луксозното си име. С реверанс към това минало и съвсем откровена Pink Floyd препратка, новото място се казва - Crazy Diamond.

"С Любо (Ноков, съпругът на Маги) се опитваме да намерим още хора, които смятат, че името е подходящо за заведение", смее се Пламена, но и е убедена, че има достатъчно много хора, които ще се припознаят в тяхната идея за място, на което да прекараш добре със семейството и приятелите си.

Със заявка за бъдеща добавена стойност към кухнята и хубавата градина са плановете едната стена на оградата да се превърне в нещо като детски кът с боулдър стена за катерене за най-малките. Джаз музика на живо, литературни четения и други културни събития са също в списъка с предстояща посока, в която Crazy Diamond ще се позиционира на картата на София.

Crazy Diamond ви очаква на ул. "Оборище" 9А и разполага със 70 места вътре и 75 места в градината.

Тази статия е част от последния брой на списание "Бакхус", подробности за който можете да видите ТУК.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK