Места

Ново място: Ma Baker "Парчевич"

Марина Караконова 30 юли 2018, 12:19

Преди осем години на софийската "Скобелев" беше отворена първата фурна Ma Baker. После се появиха още две - на "Раковски" и "Шейново", а малко по-късно първата затвори. Сега Ma Baker се завръща в първоначалната си махала около НДК, и без никакво съмнение, новият й дом се намира на много по-удачно място, и още по-важно - запълва и липсата на квартални фурни.

За тези години пекарната показа, че една от най-силните й страни е поддържането на стандарт: багетата или гризините ще са такива, каквито сте ги опитали и миналата година. На "Парчевич" отново ще откриете седемте вида хляб с мая по метода на бавното втасване, и отново всичко е приготвено на място - от хляба, през сладкишите до напитките.

Може да разчитате, че и тук от рано сутринта се зареждат хлябовете, сандвичите и сладките и солени печива, с които може да закусвате заедно с чаша кафе, лимонада, сок или айрян.

Ще бъдете посрещнати в познатата маслинено-зелена ламперия с ярко червени аплици, от открита кухня, от адекватен персонал, и музика, която не е фон, а активен участник в цялостната атмосфера. Голям плюс за "Парчевич" е, че разпхолага с голяма външна градина.

От септември нататък очаквайте нови печива и кафета. Но всичко останало е познатото ни: и тази година за Коледа ще очакваме джинджифиловите човечета, а догодина за Великден - козунаците.

Работно време: пон - нед - от 8 до 21 ч.
Адрес: бул. "Витоша" 44 /откъм ул. "Парчевич"/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK