Места

Ново място: Компанията

Бакхус 30 октомври 2018, 12:11

Неделният брънч започна като нова концепция в София в последните години, която няколко заведения тестваха и подобряваха с времето. В софийското брънч меню започнахме с мекици и пържени филии, преминахме през крок мадам и скоунове, всевъзможни варианти на омлети и бъркани яйца, докато не стигнахме до безспорния фаворит на публиката - яйца бенедикт. Днес, вече към края на 2018 г., брънчът е заел трайно място в сърцата на софиянци, а броят на заведенията, които специализират в предлагането му расте ежемесечно.

Позитивна тенденция е, че вече можем да намерим хубаво място за брънч и извън идеалния център на града и мързеливата неделна закуска да стане още по-мързелива, като не ни се налага да излизаме от рамките на квартала. Един такъв пример е новото място "Компанията", което отвори врати на ул. "Оборище" 109, в близост до кръстовището с ул. "Черковна".

Менюто отговаря изцяло на очакванията ни за такъв тип заведение - можем да открием вече споменатите "задължителни" брънч предложения, но също така и допълнение от брускети с авокадо и поширани яйца, няколко вида сандвичи или пък по-непретенциозно предложение като филии с лютеница и сирене. Всичко идва в щедри порции и с допълнително гарнитура от зелени салати или зеленчуци. Не липсва и разнообразие от десерти. За пиене има селекция от български и вносни крафт бири; малък, но стегнат избор от вино (включително пенливо), био сокове, чай, кафе. Цените са една идея по-ниски от сходни заведения в центъра, което освен приятно е и похвално от страна на собствениците.

Дори менюто да не отличава драстично Компанията от други брънч заведения, то интериорът определено го постига. Комбинацията от различни зелени нюанси, жива растителност, която се пренася и по фототапета на стените; красивия под; плетените мебели (има единствено високи столове) и необработеното дърво създават уютната атмосфера, от която имаме нужда по време на бавните неделни дни. Музиката е ненатрапчива, заведението има много естествена светлина и усещане за простор, дори когато всички маси са заети. Компанията би било и страхотно място за работа извън офиса.

Работно време: понеделник - петък: 8:00- 2:00 ч., събота: 9:00-21: 00 ч., неделя: 10:00-21:00 ч.
Адрес: ул. "Оборище" 109
тел. 0886 43 43 25

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK