Места

Ново място: NKD Pizza

Бакхус 07 януари 2019, 15:58

Последните няколко години пицата претърпя голяма метаморфоза в контекста на здравословното хранене. В София отвориха врата няколко по-малки пицарии, които наложиха нови стандарти и заложиха на тесто с квас, качествени продукти от Италия или местни производители, което за щастие не е за сметка на цената. Като новогодишен подарък отвори още едно такова място - NKD Pizza (Naked Pizza).

Пицарията навлиза в разширяващия се сектор на уличната храна и се намира на ул. "Проф. Георги Брадистилов" 8. За момента ще предлагат 15 авторски пици, разработени специално за българския пазар. Онлайн или на място ще има възможност всеки да създаде пица с продукти по свой избор.

Това, което откроява вкуса на NKD pizza от останалите е тестото от 10 зърна - пшеница, тапиока, кафяв ориз, елда, малц, овес, киноа, спелта, лимец и теф.

Любопитното при бизнес модела на NKD PIzza е, че рецептата на тестото във всяка държава се променя спрямо местния вкус, поради което локалността на продуктите е от изключителна важност. Затова основната част от тях ще са от български доставчици, като изключение ще правят единствено няколко италиански колбаса и сирена.

Началото на проекта е поставено през 2006 г. в Ню Орлеанс, САЩ. В търсене на алтернатива на една от любимите бързи храни на американците, както и в желанието си да предложи здравословна пица на дъщеря си, страдаща от диабет, нутриционистът и изследовател Джеф Лийч създава формулата на уникалното тесто от 10 зърна. Оттогава компанията е отворила над 450 пицарии.

NKD PIzza се намира на входа на Техническия университет в Студентски град на ул. "Проф. Георги Брадистилов" 8 ще предлага първоначално доставка в кварталите Дървеница, Изток, Изгрев, Студентски град, Младост 1 и 2, Дианабад, Мусагеница, Малинова долина, като зоните ще се разширяват. Поръчки ще могат да се правят по телефон и през сайта, а доставките в София ще се извършват с електромобили.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK