Места

Вилнюс се превръща в гигантско кафене

Бакхус 28 април 2020, 17:22

Столицата на Литва, Вилнюс, се превръща в гигантски бар и кафене. Как е възможно това? Давайки си сметка, че баровете, кафенетата и ресторантите са най-засегнатите от корона вируса, властите им предоставиха възможност да излязат навън - на тротоарите, и най-вече на площадите. Общината няма да им иска какъвто и да е наем или такса. Масите са подредени така, че да има необходимото разстояние между тях, същото се отнася и до разстоянието от два метра между хората, седнали заедно.

За сега обособените места на открито са 18. В старата част на града, в която уличките са твърде тесни, ще има съвсем малко маси.

Гилдията е приела решението с облекчение и ентусиазъм. Според Евронюз над 160 барове и ресторанти вече са заявили желание да се възползват от дадената им възможност.

Освен това общината на литовската столица подари на служители от здравеопазването ваучери за ресторанти за 400 000 евро като благодарност за работата им и като стимул за заведенията.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK