Новини

В Бордо започна гроздобер 2008

Бакхус 08 септември 2008, 15:49
Шато Carbonnieux

Гроздоберът в целия регион закъсня с две седмици от обичайното време, което се дължи на липсата на слънчево греене по време на растежа. Въпреки това изгнилото грозде е много по-малко от други години, заради хубавото време през последните две седмици на август.
Песак Леонян по традиция е регионът, в който стартира беритбата на грозде в Бордо. Техническият директор на Chateau Carbonnieux Ерик Перен споделя, че добивът тази година е по-нисък от миналата заради неравномерния цъфтеж на лозите през май. Според него плодовете са с добро качество, с киселинност от 5 - 5,5 г/л и потенциално алкохолно съдържание 12,7 - 12,8 обемни процента.
Ерик Перен очаква да започне беритбата на семиьон към средата на месеца, а първият червен сорт - мерло, ще се събира не по рано от края на септември.

Впечатленията на Валери Смилянов от гроздобер 2007 в Бордо

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK