Новини

"Черноморско злато" Поморие празнува според традицията

бакхус 21 ноември 2008, 12:14
Cabernet Nouveau 2008

Преди повече от 28 години, бургаските винари първи у нас започват да празнуват новата си реколта с младо каберне. Сега традицията продължава с очарователно младо вино изцяло направено от грозде каберне совиньон.

Каберне Нуво 2008 е с жив рубинен цвят и характерни виолетови нюанси, които издават младостта му. Във вкуса на това свежо, елегантно и богато на плод вино се откриват горска ягода и къпина.

Изцяло плод на лозята на избата в с. Трояново, виното носи елегантната минералност, характерна за всички вина на "Черноморско Злато" Поморие. Лозето, от което е брано гроздето за Каберне Нуво, е специално избрано на южен склон, за по-ранното узряване на плодовете. Гроздето е внимателно обработено така, че да запази свежия плод без да добавя много танини, и да подчертае чара на едно истинско младо вино.

Поднесете Каберне Нуво винаги леко охладено, защото при 1-1 C неговия свеж и плодов характер изпъква с цялата си сила.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK