Новини

"Винпром Пещера" с нов завод и нови сортове грозде

Бакхус 24 ноември 2008, 12:27

Изградени по всички нормативни български и европейски изисквания, новите производствени мощности на "Винпром Пещера" са оборудвани с внесени от Италия бутилиращи линии.


Обслужването на продукцията и контролът на работата е автоматизиран от входа до изхода на готовия продукт. Работните условия в новите сгради са съобразени с всички европейски норми за организация на производството, хигиена и екологична защита. Въвеждането в експлоатация на новите мощности отразява и концептуалната промяна на някои технологични и технически решения.
Новата фабрика, която е част от комплекса в Пещера, беше открита от изпълнителния директор на компанията Иван Папазов в присъствието напредседателя на Националната лозаро-винарска камара Пламен Моллов и кмета на града Стелиян Варсанов.

През 2008 г. "Винпром Пещера" събра и първата си реколта от нови сортове, някои от които непознати до сега в страната. Сред тях са дорнфелдер, регент, вионие, мускат бианко, просеко. Първите два, създадени, за да внесат повече цвят, аромат и балансираност на танините на немските вина, днес са сред най-популярните в Германия. Дорфелдер и регент са подходящи за създаването на висококачествени вина с потенциал за отлежаване в дъбови бъчви. И двата сорта са устойчиви към болести по лозята и се смята, че виреят добре в българския климат.

Вионие и мускат бианко са бели винени сортове грозде с чудесни аромати, подходящи както за производството на качествени бели вина, така и за високоалкохолни напитки. Климатичните и почвените условия в България за тези сортове са благоприятни за получаването на продукти с високи технологични качества.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK