Новини

За първи път китайски готвач получи три "Мишлен" звезди

Бакхус 03 декември 2008, 16:27
Чан Ян-так

В първия гид за Хонг Конг и Макао звездните ресторанти са 28, като във всеки град има по един с блясъка на три звезди.
Осем са заведенията означени с две, а 18 са тези с по една звезда.
Lung King Heen ( в превод "Гледка към дракона), в който се предлагат ястия от кантонската кухня, във Four Seasons Hotel е ресторантът - отличник в Хонг Конг, а неговият главен готвач Чан Ян-так е първият китаец с престижната награда.
На пресконференцията за събитието Жан-Люк Наре, шеф на гида "Мишлен" заяви: "Ние сме много впечатлени от неговата кухня. За да му присъдим три звезди посетихме ресторанта 12 пъти, което означава, че той поддържа много високо ниво както на качеството, така и на постоянството на това качество."
Ресторантът с три звезди в Макао е Robuchon a Galera в Hotel Lisboa и се управлява от известния френски шеф готвач Жоел Робюшон.
В двуезичното, на китайски и английски, издание на гида са представени повече от 30 типа кухня, като над половината от избраните ресторанти предлагат различни видове китайска храна.
"Мишлен" описва Хонг Конг като кулинарен рай с впечатляваща с разнообразието си смесица от стилове, както и с изключителна китайска храна.
Hong Kong Macau guide, в който са включени 251ресторанта, тайно оценявани от 12 инспектора, е едва второто азиатско издание на "Мишлен", след това посветено на Токио.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK