Новини

Кафе с морска сол предлагат в Тайван

Бакхус 06 януари 2009, 17:08

На мода в Тайван са продукти, съдържащи по-богатата на минерали морска сол. Тя се използва в храни и козметични продукти, тъй като не е рафинирана и има повече благотворни свойства от трапезната.
Най-новият такъв продукт е кафе с морска сол. "Соленото" кафе се приготвя, като към димящото кафе се добавя малко количество сол в пяната на каймака и замразената сметана. Кафето с морска сол не е солено, а има три вкуса", казва говорителката на кафе веригата Кати Чунг. Първият вкус, който се усеща е леко солената пяна, който трябва да подготви и "отвори" вкусовите папили на езика. Второто усещане е от подсолената сметана и горещото кафе, а чак накрая се усеща и самият му аромат.
Идеята за странната комбинация идва от традицията на тайванците да натриват плодовете със сол, за да ги направят по-сладки. "85 degrees bakery cafe" имат идеята скоро да пуснат и кафе със сирене и с плодове, към което ще бъдат поднасяни съответно сирене иили плодови пюрета.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK