Новини

"Концепции 2009" събира у нас утвърдени имена на европейската кулинарна сцена

Бакхус 08 януари 2009, 14:16

В разгара на снежната зима в България, зала 3 на НДК в София ще се изпълни с кулинарни идеи, техники и тенденции, представени от някои известни европейски и български шеф готвачи. Първият по рода си у нас професионален кулинарен форум "Концепции 2009" е организиран от Евро-Ток България. Изявени професионалисти в гастрономията като Стефан Гибсон от L’Ecrivain в Дъблин с 1 звезда от Мишлен, Жак Барнашон, собственик на френския L’Etang du Moulin, също с 1 звезда от Мишлен, Хуан Налес от испанския Las Duelas, работил в тризвездния Akelarre и още десетки кулинарни капацитети ще представят своите концепции за висшата кулинария за 2009-та година под формата на демонстрационно готвене. За целта в зала 3 на Националния дворец на културата ще бъде разположена професионално обзаведена кухня, инвентар и оборудване.
Стремежът на "Концепции 2009" е да създаде условия за обмяна на опит и умения между кулинарите от Европа и професионалистите в областта на хотелиерството, ресторантьорството и производителите на храни и напитки. Това събитие е една добра възможност нашите професионалсти да ползват огромния кулинарен опит на големите европейски Шеф-готвачи.
Генерални партньори на събитието са НДК, България Ер, Гранд Хотел София, минерална вода "Банкя" и Метро Кеш енд Кери България.

За повече информация:
Райна Соколова, Евро-Ток България, 0897/878 661

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK