Новини

Напа вали утвърждава винените си традиции

Бакхус 22 януари 2009, 13:13

Инициативата е на местния винар Анди Бекстафер, който се вдъхновил за идеята, когато попаднал на исторически записи за лозя от 1890 г.

"Хората по света ни познават с красивите дегустационни зали и скъпите вина, но лозята ни имат история и тя е много важна част от това, което сме," казва Бекстафер.

Проектът е на стойност около 300 000 долара и е спонсориран от Асоциацията на лозарите в Напа Вали. За първоначалните проучвания е нает антрополога Ру Зиглър, който ще обработи голямо количество стари карти и документи.
Когато картата на историческите лозя е готова, отделните производители, които попадат в определените територии, могат да кандидатстват за включване в регистър. След създаването му Анди Бекстафер ще оглави комитет от хора, за които се смята, че нямат интереси във винената индустрия, като историци и пенсионирани съдии. Комитетът ще има за задача да одобрява всички кандидатури за включване в списъка.

"Ние не създаваме история, само полагаме усилия тя да бъде документирана," твърди Анди Бекстафер.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK