Новини

Великобритания засилва родната продукция на зеленчуци

Бакхус 27 януари 2009, 13:16

Комплекс от три огромни оранжерии вече отглежда домати, краставици и чушки за британския пазар. Комплексът Thanet Earth в Кент очаква първата си реколта до края на следващия месец, която ще бъде продадена на супермаркети и по-малки магазини. Този опит може да увеличи вътрешната продукция на продуктите с 15%. Такава продукция се осъществява за пръв път на Острова, макар че идеята отдавна се прилага в Холандия.
Според изчисленията на Thanet Earth, само доматената продукция на огромните парници за година ще достигне 100 милиона. Но дори работейки с пълния си капацитет от седем оранжерии, Великобритания пак ще произвежда едва 3-4% от зеленчуците, които се консумират в страната. Съветът на фермерите подкрепя предприятието, заради влиянието му върху снабдяването с родно производство.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK