Новини

Как се променя консумацията на вино?

Бакхус 27 януари 2009, 14:51

Проучване на Economist прави паралел между статистика от 2003г. и такава от 2007, която показва, че французите са намалили значително консумацията на вино през тези четири години. Въпреки това, те продължават да са на водеща позиция по обща консумация с малко по-малко от 60 литра годишно, които се падат на пълнолетен французин. Веднага след тях в класацията са Италия и Швейцария, като италианците дори са увеличили потреблението. Всъщност само Франция, Аржентина и Испания са пили значително по-малко вино през 2007, отколкото през 2003. В Швейцария и Португалия спадът е минимален, а в Австрия разлика практически няма.
Като цяло, средиземноморските държави продължават да пият повече вино, но навиците се променят. Статистиката сочи, че в по-северните Великобритания и Скандинавия, както и в САЩ и Канада консумацията в последните години се покачва. Това започва да размива границите между англосаксонската бирена традиция и афинитета на южно-европейците към виното.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK