Новини

В кръчмата на Марко Пиер Уайт бирата е на двойна цена

Бакхус 28 януари 2009, 13:05

Англичаните и друг път са изненадвали обществеността с на пръв поглед ирационални решения, но в този случай и при повторно вглеждане действията на Марко Пиер Уайт остават необясними. Въпреки усиленото търсене на по-евтини храни и напитки характерно във време на криза и рецесия, собственикът на Yew Tree Inn ("Тисовото дърво") е сложил цена от пет британски лири за халба бира.
Уайт смята, че в повечето кръчми надценките са по-ниски, отколкото трябва и печалбите им са минимални. Защитава решението си с твърдението, че цената отразява качеството на бирата, освен това "когато си поръчаш халба не плащаш само за вкусна бира, но и за мястото, където я пиеш, и за хората, които ти я сервират". Цената от пет паунда се отнася за т.нар. real ale, която се предлага вYew Tree Inn. Real ale е жива бира, произведена от традиционни съставки, наливана директно от контейнерите за вторична ферментация, в които се съхранява. В "Тисовото дърво" се сервират единствено разновидностите Butts Berbus Berbus и Mr Chubb’s Lunchtime Bitter, защото според Уайт в заведение в стил хан от XVII век лека бира "не се връзва".
Изследване на Good Food Guide посочва, че средната цена на халба бира на Острова е £2.41. Най-евтина е пенливата напитка в Уест Мидландс (централна област в Англия) с цена от £2.05. В столицата е втората най-висока цена - £2.67 за халба, по-евтина с една 2 пенса от тази в Съри.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK