Новини

Призовават Обама да промени винената политика в Белия дом

Бакхус 30 януари 2009, 12:15

Журналистът от списание Slate Майк Щайнбъргър определя запаса от 500 бутилки вино в президентската изба като жалък пример за упадъка на американската инфраструктура. Щайнбъргър коментира интервю с мениджъра на енотеката, Даниел Шанкс пред Блумбърг, в което той обяснява, че подбора клони най-често към млади, мощни вина, които "могат да устоят на напрегнатата атмосфера на държавните вечери". Този избор журналистът сравнява с тактиката на Буш "шок и ужас", използвана в Близкия Изток. Според него в Белия дом имат нужда от нова винена политика, залагаща на деликатни вина с финес и потенциал за отлежаване.
Призивът към новоизбрания президент е да започне възможно най-скоро попълване на избата с нови бутилки. Преди това обаче е наложително да бъде вдигната абсурдната забрана чуждестранни вина да бъдат сервирани в резиденцията. Недопускането на чужди вина датира от 1960 година по време на управлението на Линдън Джонсън. След като американските вина вече са се доказали на световния пазар, президентско признание, което да служи като гаранция за качество, е излишно.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK