Новини

Уго Чавес отваря евтин ресторант

Бакхус 11 март 2009, 16:09

Инфлацията във Венецуела е една от най-високите в света в момента. Въпреки това президентът-социалист смята, че може да смекчи малко тежестта й като предложи на венецуелци вечеря на свещи с вино и добро обслужване на ниски цени. Това той смята да направи като отвори правителствени ресторанти.
При преглеждането на цените, които са с 30% по-високи от миналата година, Чавес забелязал, че цените за хотели и ресторанти е станала сама по себе си два пъти колкото цялостната инфлация в страната. По време на телевизионно предаване на живо той заявил "Ще трябва да направя ресторант за хората. Искате да вечеряте със съпругата си на Св. Валентин? Ресторант Чавес!" Той добавил, че това означава подредена маса със свещи и приготвено вино, било то венецуелско, бразилско или чилийско.
Миналата седмица Чавес пое контрола над оризова мелница, бившо притецание на американския хранителен гигант "Каргил" и няколко други, както и национализирал ирландска ферма за дървeта, за да даде тласък на държавния контрол върху икономиката и да затегне контрола върху хранителното производство.
Президентът обвинява безскрупулните бизнеси, че таксуват потребителите прекалено скъпо. Самите собственици на бизнес твърдят, че безконтролното покачване на цените идва именно от голямото харчене.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK